Pasztell és virág az ausztrál divathéten

A New York-i divathét mintájára 1995-ben Ausztrália is beszállt a divatfővárosok  nívós versenyébe. A Sydneyben tartott szemlén már olyan tervezők váltak nemzetközileg elismertté, mint a fürdőruháival hírnevet szerzett We Are Handsome, Collette Dinnigan vagy az Ericaamerica. A divathéten a 2012-13-as tavaszi/nyári kollekcióikat mutatták be a kreátorok, a felvonultatott ruhák nagyrésze eddig könnyed, viselhető, virágos, pasztellszínű, pamut és selyem, ami első hallásra nem sokban más, mint az idei trend. Összefoglaljuk mi történt eddig  a kikötői fényekben pompázó Sydneyben, itt pedig megnézheti a Kooley fürdőruha márka legjobb ausztrál férfimodelljeit.

Az ausztrál származású Courtney Meyer a Miss Unkon márka tervezője. Meyert a ruhái tervezésénél az underground- és popikonok inspirálják, olyan nőknek tervezi ruháit, akik szeretik a divatot, szeretnek nevetni, sírni és játszani. A magát szenvedélyes nőnek tituláló tervező 2012-13-as tavaszi/nyári kollekciója álomszerű, kreatív és esztétikus lett. Az anyagoknál finom kelméket, fantasztikus mintákat használt, melyek jól passzolnak a napfénysárga, a barack, a türkiz és a krémfehér színekhez. A vállrész megoldásait és a szabadon hagyott hátú ruhákat imádtuk legjobban az új kollekcióból.

A Zimmermann bemutató az egyik nagy kedvenc az ausztrál divathét menetrendjében és idén sem okoztak csalódást. A tervezőpáros, Nicky és Simone Zimmermann egy jól átgondolt, szépen felépített, hordható kollekciót mutatott be, mely színeiben követi a nagy trendeket, a pasztellek minden árnyalatában. A kissé keleties beütéseknek és trópusi nyomatoknak hála mégsem túl hűvös az összkép és nem összetéveszthető a a kollekció más márkák darabjaival. A Zimmermann bemutató első sorában ült az ausztrál Olivia Palermo, Kate Waterhouse és Gigi Edgley ausztrál színésznő is.

Kétségkívül a Ksubi Show-t várta legjobban a Sydney-be sereglett divatszakértő tömeg, hiszen az elmúlt 12 évben a Ksubi az egyik legismertebb és legfelismerhetőbb ausztrál márka lett a nemzetközi piacon – írja a vogue.com. Tavaszi-nyári kollekciójuk az utcai szubkultúra, a szörf-, és gördeszka-rajongók nagy kedvence lesz idén is. A darabok a kilencvenes évek trendjét követik, térdig érő kabátokkal, ujjatlan anorákokkal. A Ksubi színhasználatára a fekete, az ezüst, a zöld és a fehér a legjellemzőbb idén.A laza stílusban utazó Ksubitól kedvencünk a hibiszkusz-minta és a farmersapka volt.

Az MBFWA egyik fénypontjaként emlegetik Johanna Johnson bemutatóját. A luxus szerelmeseinek kedvező designer ruhái a vörös szőnyeg méltó darabjai lennének az egész világon, de nem is idegen a tervezőtől a celebek öltöztetése, jelentek már meg ruháiban az Oscar-gálán és a Met Ball-on is. Az aranyozott függöny mögül érkező modelleken arany, szén, onyx, pezsgő, ezüst és elefántcsont színű ruhaköltemények csipkével, tollal, bőrrel és bársonnyal voltak kombinálva, a showt az 1973-ban született amerikai tévés személyiség, Samantha Harris és a tervező meghajlása zárta.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek