Itt vegyen normális férfinadrágot!

Nem gatyáztak sokat az olvasók, és megírták véleményüket a magyarországi közállapotokról. Arról, hogy miért nem lehet manapság rendes nadrágot kapni. Arról, hogy miért kell mindegyik gatyának koptatottnak vagy idióta mintásnak lenni. Arról, hogy miért kell őrült szabásminták mentén répásra vagy trapézra megvarrni az alapvető ruhaneműt. Mindarról, amit kiválóan összefoglaltunk előző cikkünkben. Mi sem gatyázunk tovább, íme az olvasók levélözöne/panaszáradata a Gatya-gate-ügyről!

000 Was2459103
Timothy A. Clary

Lelj nadrágot, éld túl!

András Ádám 35+-nak vallotta be életkorát, és állítása szerint 16 éves kora óta nem viselt farmert. "Szövet és kord jöhet, de lehet beteg mintás, klasszikus kockás, bármilyen" - osztotta meg ízlését. Az életét fantasztikus változás üstököse világította meg egyszer: "rühelltem vásárolni nadrágot, amíg meg nem leltem a nagy turkálót Zuglóban (Háda). Most egyszerre veszek 10-12 nadrágot kb. 5-6 ezer forintért. Ebből kb. ami néhány hordás után tényleg beválik, az 3-4. A többit meg odaadom rokonságban, haveroknak, akinek kell :)" - írta nekünk boldogan. Hozzátette, "ennyiből egy szakadt divatfarmer zsebe sem jön ki, ha meg ügyes is vagy, évente 2x komplett ruhatárcsere. Ja és a kis turkálósbutikok nem jók, mert azok is innen veszik, és ráraknak darabonként akár 3-500%-ot." Mint megtudtuk a dolog azonban korántsem veszélytelen: "ha rossz időpontban mész (havonta 1 péntek 'bálabontás'-kor), akkor egy feldühödött csőcselék közepette találod magad, és az életedért kell küzdened..."

Testesebbek ellátatlansága

Alfonz Alfonz ennyire nem ment bele az akciófilmes vonalba, de megfontolandó dolgokat írt egészségünk megtartásáról. "Tele van az internet vele, hogy milyen egészségtelenül élünk, milyen túlsúlyosak vagyunk, stb. Szoktam is figyelni, hogy ha sétálok Tescóban, Auchanban, egy csomó olyan ember járkál ott, aki ebbe a csoportba tartozik. Ehhez képest annak, aki derékban/pocakban egy kicsit bővebben el van eresztve, az olcsóbb helyeken tuti nem kap magának semmi olyat, ami rá is menne (igen, akad nagy ritkán kivétel, de azok valóban randa, koptatott cuccok), mivel általában 42-es magasságában véget ér a méret.

000 Par1016610
Mustafa Ozer

Ahogy elnézem a vásárlókat, elég nagy része nem fér bele." Az is kiderült Alfonz írásából, hogy a testesebbek szegényebbek szerinte: "a pocakosnak a tárcája nem feltétlenül vastag, örülne, ha részesedhetne az 1500 ft-os tescós farmerből is. Oké, nagyobb, több anyag kell hozzá, legyen 2000 :)" Szerencsére itt a megoldás, a franciák feltalálták a spanyolviaszt: "Sorstársaknak jó javaslat: Decathlon. Jó és igen tartós szövetnadrágokat lehet kapni 3-5000 Ft között. Nem mindenre jó, de legalább van 5XL-ig." Ebből a levélből is látszik, hogy a felvetett Gatya-gate-ügy nem bagatellizálható el, egészségpolitikailag és szociológiailag is jelentős a hatása.

Irány a gyerekosztály!

stockfresh 1309806 weight-loss-progress sizeM

Nem Publikus Nevű Sándor felidézte nekünk az aranykort levelében. "Utolsó jó vásárlásaim azok voltak, amikor Budapesten a 'Káprázat Divatáru Nagykereskedés'-ben vettem lenvászon nadrágokat. Ezek hosszú-hosszú évekkel ezelőtt voltak, legalább 3 éve" - írta, és könnybe is lábadt a szemünk a nosztalgiától.

A folytatás a hanyatlás képét vetíti elénk: "Farmerek terén katasztrofális a helyzet. 20-29-30 derékméretben alig akad felnőtt nadrág, ha akad is, akkor az 33-as hosszra. A mai üzleti kínálat szerint a felnőtt férfiember vagy mérhetetlenül kövér, vagy legalább 180-190 centi." Ez érdekes, Alfonz Alfonz ugyanis pont az ellenkezőjét állította, micsoda világok harca ez. "Alapprobléma, hogy az árut úgy szerzik be, hogy minden méretben egyforma tételszámot kapnak. Így aztán hamar elfogy az alacsony-normál magasságú vékony-normál alkatú nadrág. (Ugyanez férfi cipőre is igaz. 38-39-es férfi cipőt nem is gyártanak szinte, a 40-es meg hamar elfogy.)" - mutat rá az import hibáira Sándor. Summa summarum "azt kell mondjam, elkeserítő, ha egy 170 magas egészséges testalkatú férfi nadrágot akar venni. Muszáj körülnéznie a gyerekosztályon."

"Ünnepien telt", nem "igénytelen paraszt"

Terror Dzsoni azt írta magáról, hogy ő "nem konfekcióméretű" férfiember. Ez nála azt jelenti, hogy "2 méter vagyok, 130 kiló, nem dagadt, csak ünnepien telt. :)" Politikailag korrekt önleírása után ajánl egy jó helyet az ilyen helyzetben lévő sorstársaknak: "Van egy bejáratott helyem, ahova bemegyek - Mustang márkabolt - és polcról adják a kívánt méretet és fazont. Akkor hol itt gond? Ott, hogy 17.000 forintba kerül! Ha igénytelen paraszt lennék - aki koptatott és egyéb divatos vackokat hord -, megúsznám a vásárlást 4000 forintból a Tescóban..." - közölte a felháborító árú gatyókról. 

Csak az Ebay

Zoltán véleménye a miénkbe vág, sőt ő is látja az egészben a Nemzet Jövőjét Befolyásoló Problémát. "Egyszerűen kritikán aluli a magyarországi nadrághelyzet. Sem a hivatalos üzletekben, sem az outletekben nem kapok megfelelő farmert." Egyetértünk, ez maga a dantei pokol. Egykérdéses kiskátéban folytatja a levelét olvasónk: "A megoldás? 6 éve az ebay-ről vásárolok.

stockfresh 1337422 business-man sizeM

Ha kifogok egy-egy jó vételt, még a postaköltséggel megemelt összeg sem éri el a magyar árakat. Replay farmer a kedvenc, itthon még a méretemre sem kapok belőle. Mindenhol a hímzett, lyukas szarok mennek. Szövetnadrágban kicsit jobb a helyzet, köszönhető annak, hogy az outdoor divat megszállottja vagyok."

Márka- és koptatáshű férfiú

Péter még az életkorát is megadta, hogy be tudjuk lőni, ki, merre, hány méter: 33 éves. Ő is mélységesen egyetért velünk: "Legtöbb ma kapható nadrág úgy néz ki, hogy a hideg is kiráz tőle. Vagy a fazonja idétlen vagy valami falusi koptatása van (gyakran a kettő együtt jelentkezik)." Péter a tapasztalt márkahű férfi képét jeleníti meg. "Én már odáig jutottam, hogy csak és kizárólag Levi's 501-es farmert hordok. Többféle koptatással van 501-esem. A méret adott, az már nem változik. A koptatást pedig mindig megnézem a neten, hogy épp milyen fazonok vannak, és az alapján megyek be valamelyik Levi's Store-ba. Ha nincs épp az általam kért koptatás (és/vagy méret) akkor 1 héten belül mindig meghozzák a kért farmert." Egész sok gatyája van delikvensünknek, de ő szerénykedik: "Nincs sok 501-esem, talán 5-6 farmerom van, amit hordok is. Van köztük divatosabb koptatással is és van konzervatívabb is. Szerencsére az 501-es egy örök fazon. A színben/koptatásban pedig az új divatos példányok sem hasonlítanak azokra az ízléstelen falusi farmerokra." Sajnos a társadalom nem tudja még elfogadni a sikeres gatyavásárlókat, ez Péter példáján is látszik: "Sok haverom/kollegám cikizett már, hogy miért nem veszek már magamnak egy 'normális', 'divatos' farmert. (Ők erre a ma divatos szűk fazonra gondoltak.) De ebben a kérdésben hajthatatlan vagyok. Maradok az 501-esnél. Szerintem a Levi's 501-esnél nincs divatosabb farmer. Valamint az 501-es akkor is divatos nadrág lesz, amikor már szűk farmert felvenni a világ legcikibb dolga lesz." Ezt még a Levi's tulajdonosa vagy reklámszakembere sem írhatta volna le szebben.

Oldjuk meg a Gatya-gate-et!

Írjon-e ki népszavazást az OVB a cikk végén olvasható kérdésekből?

E karakán olvasói vélemények után ismét szavazásra hívjuk a szenvedő férfitársadalmat és persze a velük szolidáris nőket is. Előző cikkünkben a voksolók elsöprő többsége, 61% szavazott amellett, hogy igenis létezik a Gatya-gate. Most döntsük el együtt, hogy a 2008-as vizitdíj-népszavazás után írjon-e ki újra népszavazást az Országos Választási Bizottság a következő kérdésekkel:

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarország Országgyűlése alkosson jogszabályt arról, hogy Magyarország területén csak bevizsgált, ellenőrzött minőségű gatyákat lehessen forgalomba hozni?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy a forgalomba hozott gatyák szigorú esztétikai felülvizsgálaton essenek át, amelyre az Országgyűlés létrehozza a Nemzeti Gatyaügyi Árubevizsgáló Szervezetet (azaz a NemGatyÁSz-t)?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztés legyen kiróható arra a személyre, aki csúnya gatyákat árul?
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek