OFFLINE

Festők inspirálta divat: vegyen narancssárgát és fogja Rothkóra!

2012. április 27., péntek 09:32

Mark Rothko jól ismert színei köszönnek vissza idén nyáron a szoknyákon és kiegészítőkön: tulajdonképp bármilyen narancssárga karperecre rámondhatjuk, hogy Rothko ihlette, rögtön nagyon menők leszünk. Ha van rá elég pénzünk, vehetünk Vincent Van Gogh ihlette szoknyát is, mondjuk nem különösebben szép, de legalább limitált szériás.

A divattervezők és festők mindig nagy hatással voltak egymásra, szinte minden évben van egy-két meghatározó alapdarab a különböző kollekciókban, melyet jól ismert alkotások ihletnek. A fashionindie.com szerint szerint több luxusmárka döntött úgy idén, hogy belecsempész nyári kollekciójába egy-egy képzőművészeti alkotást – szerintünk csak trendi lett a narancssárga, de nézzük, mik vannak.

Ha narancs, akkor Rothko

Az 1903-ban született amerikai kolorista, absztrakt expresszionista festő, Mark Rothko aranyló sárga, vörös, barna és ólom színárnyalatait, színfoltjait használta fel például a Gucci: három vibráló színből megkomponált ruhája a Net-à-Porter-n 1555 euróba, körülbelül 462 ezer forintba kerül. Rothko előtt tiszteleg a BCBG Max Azria is többrétegű napsárga gyöngy nyakláncával, melynek nemcsak a színe, az ára is merész, 158 dollár, 36000 forint.

A Forzieri.com-on találtunk rá a muránói üvegből készült gyönyörű színű és formájú Antica Murrina buborékfürtös koktél gyűrűre, amit 88 dollárért, azaz 20000 forintért megrendelhetünk. Hasonló árban van a Marc by Marc Jacobs sárga köves gyűrűje is, de nyugalom, narancs ujjravalót jóval olcsóbban is találni a H&M-ben (konkrétan 870 forintért). Giuseppe Zanotti egy narancssárga velúr platform cipővel idézte meg Rothko művészetét, az elegáns formájú, divatos színű, 785 dolláros cipő farmerhez, ruhához is kiválóan passzol (kb. 180 ezer forint). Rozsda színű karkötőket találni Kenneth Jay Lane és Alexis Bittar üzletében, a szabálytalan alakú, márványos felületű kiegészítők 9000 és 13000 forint között kaphatóak. Rothko hasonló színekkel kísérletező plakátképe 1955-ből a MOMA.org-ról 43000 forintért megrendelhető.

Persze nem kell top-tervezőket keresni, ha rozsdaszín vagy narancs cuccokat szeretnénk, a Zanotti cipő mását a Bershkában 13 ezer forint alatt megkapjuk, narancs nyakláncot akár magunknak is tudunk fűzni, sőt, emelhetjük a tétet egy rozsdaszín Zara táskával - a lényeg, hogy tudjunk róla: ha narancsszín van rajtunk, Rothko ihletett minket.

Napraforgók a szoknyán félmillióért?

Önnek tetszenek a Van Gogh szoknyák?

  • 9
    Igen
  • 63
    Nem
  • 9
    Nekem a narancs szín se tetszik

És hogy ne csak Rothko árnyalatairól írjunk: a Rodarte nyári szoknyakollekciója tervezésénél Vincent Van Gogh két festményét vette elő, a Csillagos éjt és a Napraforgókat. A hordható, limitált szériás szoknyákhoz 2295 dollárért, azaz körülbelül 522 ezer forintért juthatunk hozzá. Önnek hogy tetszenek a műremekes szoknyák? És a rengeteg narancs?

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta