OFFLINE

Sonia Rykiel Parkinson kórban szenved

2012. április 26., csütörtök 11:57

Sonia Rykiel könyvborítója
Sonia Rykiel könyvborítója

A „kötés királynőjének” is nevezett francia designer, Sonia Rykiel bevallotta, hogy már tizenöt éve Parkinson kórban szenved. A 81 éves tervezőnő közösen írt egy könyvet Judith Perrignonnal  „N'oubliez Pas Que Je Joue” ("Ne felejtse el, hogy játszom) címmel az L'Iconoclaste kiadásában.

„Nem akartam, hogy mindenki lássa a fájdalmamat. Ellenálltam, haboztam, igyekeztem láthatatlanná válni, úgy tenni, mintha minden rendben lenne” – válaszolja a tervező a könyvben arra kérdésre, hogy miért tartotta ennyi ideig titokban betegségét, melynek tünetei egyre jobban láthatóak.

Könyvében azt is felfedi, kollégáinak nem engedte, hogy fényképfelvételt készítsenek róla. Egy nemrég készült rádióinterjúban a társszerző, Judith Perrignon azt RTL.fr-nek elmondta, hogy a könyv közzététele nagy megkönnyebülés volt Sonia Rykelnek.

A divatház kreatív irányítását már 1995 óta Sonia Rykiel lánya, Nathalie Rykiel vezeti, bár Sonia továbbra is részt vesz a bemutatókon. A Párizs külvárosából származó tervezőnő több könyvet is írt, többek között gyerekmeséket és a Divatmindentudó című művet.

Sonia Rykiel
Sonia Rykiel
Fotó: Richard Bord

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta