Sonia Rykiel Parkinson kórban szenved

Sonia Rykiel könyvborítója
Sonia Rykiel könyvborítója

A „kötés királynőjének” is nevezett francia designer, Sonia Rykiel bevallotta, hogy már tizenöt éve Parkinson kórban szenved. A 81 éves tervezőnő közösen írt egy könyvet Judith Perrignonnal  „N'oubliez Pas Que Je Joue” ("Ne felejtse el, hogy játszom) címmel az L'Iconoclaste kiadásában.

„Nem akartam, hogy mindenki lássa a fájdalmamat. Ellenálltam, haboztam, igyekeztem láthatatlanná válni, úgy tenni, mintha minden rendben lenne” – válaszolja a tervező a könyvben arra kérdésre, hogy miért tartotta ennyi ideig titokban betegségét, melynek tünetei egyre jobban láthatóak.

Könyvében azt is felfedi, kollégáinak nem engedte, hogy fényképfelvételt készítsenek róla. Egy nemrég készült rádióinterjúban a társszerző, Judith Perrignon azt RTL.fr-nek elmondta, hogy a könyv közzététele nagy megkönnyebülés volt Sonia Rykelnek.

A divatház kreatív irányítását már 1995 óta Sonia Rykiel lánya, Nathalie Rykiel vezeti, bár Sonia továbbra is részt vesz a bemutatókon. A Párizs külvárosából származó tervezőnő több könyvet is írt, többek között gyerekmeséket és a Divatmindentudó című művet.

Sonia Rykiel
Sonia RykielRichard Bord
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek