OFFLINE

Újra nyitva a legismertebb cipőkiállítás

2012. április 23., hétfő 13:03

Újra látogatható a Northampton Museum and Art Gallery híres cipőkiállítása, ahol több mint 12000 pár lábbelit tekinthetnek meg az érdeklődők. A múzeumot még 1884-ben építették, és nemrég 310 ezer fontot költöttek arra, hogy sokkal látogatóbarátabb legyen - írja a BBC. A Múzeumi, Könyvtári és Levéltári Tanács (Museums, Libraries and Archives Council, MLA) szerint ez egy nemzetközi és nemzeti jelentőségű intézmény.

Brandon Eldred kiemelte, hogy Northampton még mindig jelentős a cipőkészítés szempontjából, és a helyi tervezők és cipészmesterek a világ legjobbjai között vannak. Persze hasonló véleményen van egy helyi cég, a Jeffery-West egyik alapítója, Guy West is, aki újra megnyithatta a múzeum kapuit. „Az itt látható gyűjtemény mindig is nagy hatással volt ránk, a munkánkra. Jó lenne, ha minél szélesebb közönség megismerhetné ezt a kincsesbányát” – tette hozzá.

A múzeumban számos ismert ember lábbelijét is kiállították, többek közt megtekinthető az a bakancs, amit Elton John viselt a Tommy című filmben, valamint David Beckham autogrammal ellátott focicipője is ott hever az egyik vitrinben. Emellett a tárlat újabb bizonyítékkal szolgál arra, hogy Vivienne Westwood rajong a viktoriánus divatért, az egyik kiállított lábbelije ugyanis nagyon hasonlít egy korabeli gyógycipőre, ami szintén a gyűjtemény részét képezi.

A kiállítási tárgyak közül egyébként az a legnépszerűbb cipő, amit még az 1950-es években készítettek egy Jumbo nevű elefántnak. A lábbelit egy helyi cég készítette, bőrből és vászonból. Az állatnak azért volt szüksége erre a kiegészítőre, mert valamivel meg kellett védeni a lábát, amikor diákok újrajátszották a pun háborút, és neki is át kellett kelnie az Alpokon.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta