OFFLINE

Kopasz Barbie babák a daganatos gyerekekért

2012. április 5., csütörtök 10:41

Rebecca Sypin és Jane Bingham, akik a daganatos megbetegedésük, illetve az emiatt kapott kezelés hatására mindketten elvesztették a hajukat, tavaly decemberben létrehoztak egy Facebook oldalt "Beautiful and Bald Barbie! Let's see if we can get it made", azaz "Gyönyörű és kopasz Barbie! Lássuk, meg tudjuk-e csinálni!" néven. Az oldalnak jelenleg 157 ezer rajongója van, a célja pedig az volt, hogy felhívja a Barbie gyártójának figyelmét a hajukat vesztett, rákkal küzdő gyerekek problémájára.

A Mattel pedig most pénteken a Facebookon jelentette be, hogy hamarosan megkezdi a kopasz babák és a hozzá tartozó parókák, kalapok, sálak és egyéb divatos kigészítők gyártását. A baba a boltokban nem lesz kapható, kizárólag gyermekkórházaknak, a hajhullással járó kezeléseken átesett kislányoknak adományozzák majd.

A Bratz játékgyártó szintén kopasz babákkal jelent meg, a cég a True Hope (igazi remény) névre hallgató haj nélküli babák utáni bevételből a City of Hope rákkutatását támogatja.

Aubrey O'Day, az Egyesült Államokban népszerű énekesnő twittelte ezt a képet az egyik Bratz babával, hogy ezzel népszerűsítse a kezdeményezést.   

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta