OFFLINE

AIDS gyógyszer lehet a megoldás a szőr ellen

2012. március 29., csütörtök 14:17

Minden nyáron előtérbe kerül a kérdés, hogyan lehetne véglegesen megszabadulni a nem kívánt szőrszálaktól.

tk3s 1235933

A lézeres kezelésen kívül eddig nem sikerült hosszú távon is ható megoldást találni, bár a kozmetikai ipar évente dobja piacra a szőrnövekedést lassító krémjeit. Ezek azonban - remélem nem keserítek el senkit - nem tesznek csodát.

Ezzel szemben, ha a kísérletek sikerrel járnak, egy új hatóanyag okozhat hatalmas változásokat a kozmetikai piacon - írta meg a Daily Mail.

A Pennsylvaniai Egyetem kutatócsoportja érdekes felfedezést tett. A cidofovir, melyet eddig a vírusos fertőzésének gyógyítására, illetve magas dózisban az AIDS kezelésére használtak, alkalmas lehet a szőrnövekedés megállítására.

A hatóanyag 3 százalékos oldatával kísérletezve vették észre a nem várt mellékhatást, melyet 16 erősen szőrösödő férfin teszteltek. Az eredmények rendkívül biztatóak. A szer alkalmas lehet arra, hogy a kóros szőrnövekedést megállítsa a nőknél, amelyet a férfi nemi hormonok túlzott mértéke okoz.

Joy Wan kutatásvezető szerint egyetlen hasonló, vényköteles termék létezik, az eflornitin, de ennek is csak 32 százalékos a hatékonysága. Az új szer reményre adhat okot, ugyanakkor gondosan meg kell becsülni a megfelelő dózist, mert a szernek  számos mellékhatása lehet.

Egy átlagos nő élete során 4,5 millió forintot költ el szőrtelenítő szerekre.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta