AIDS gyógyszer lehet a megoldás a szőr ellen

Minden nyáron előtérbe kerül a kérdés, hogyan lehetne véglegesen megszabadulni a nem kívánt szőrszálaktól.

tk3s 1235933

A lézeres kezelésen kívül eddig nem sikerült hosszú távon is ható megoldást találni, bár a kozmetikai ipar évente dobja piacra a szőrnövekedést lassító krémjeit. Ezek azonban - remélem nem keserítek el senkit - nem tesznek csodát.

Ezzel szemben, ha a kísérletek sikerrel járnak, egy új hatóanyag okozhat hatalmas változásokat a kozmetikai piacon - írta meg a Daily Mail.

A Pennsylvaniai Egyetem kutatócsoportja érdekes felfedezést tett. A cidofovir, melyet eddig a vírusos fertőzésének gyógyítására, illetve magas dózisban az AIDS kezelésére használtak, alkalmas lehet a szőrnövekedés megállítására.

A hatóanyag 3 százalékos oldatával kísérletezve vették észre a nem várt mellékhatást, melyet 16 erősen szőrösödő férfin teszteltek. Az eredmények rendkívül biztatóak. A szer alkalmas lehet arra, hogy a kóros szőrnövekedést megállítsa a nőknél, amelyet a férfi nemi hormonok túlzott mértéke okoz.

Joy Wan kutatásvezető szerint egyetlen hasonló, vényköteles termék létezik, az eflornitin, de ennek is csak 32 százalékos a hatékonysága. Az új szer reményre adhat okot, ugyanakkor gondosan meg kell becsülni a megfelelő dózist, mert a szernek  számos mellékhatása lehet.

Egy átlagos nő élete során 4,5 millió forintot költ el szőrtelenítő szerekre.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek