A L'Oréal is harcba szállt az állatkísérletek ellen

A L'Oréal rendre szerepel az állatkísérleteket végző kozmetikai cégek listáján, bár állításuk szerint már jó ideje, pontosabban 1989 óta nem élnek ilyen módszerekkel, legalábbis, ami a végtermékeket illeti és ők is nagyon szeretnék megtalálni azokat a lehetőségeket, amelyekkel kiválthatóak a kegyetlen tesztek.

A francia cég a napokban be is jelentette, hogy az amerikai Környezetvédelmi Hivatallal (Environmental Protection Agency) karöltve, megpróbálnak mindent megtenni annak érdekében, hogy a kozmetikai, szépségápolási termékeket, illetve azok hozzátevőit soha többé ne teszteljenek állatokon – írja a San Francisco Chronicle. Jared Blumenfeld, az EPA regionális igazgatója reméli, minél hamarabb bebizonyosodik, nem kellenek kegyetlen vizsgálatokat végezni az állatokon minőségellenőrzés, illetve - biztosítás címén.

000 Par3413205
Eric Piermont

A cég 1,2 millió dollárt ajánlott fel a hivatalnak, hogy minél megbízhatóbb legyen a ToxCast nevű számítógépes program, amellyel meg lehet állapítani, hogy bizonyos vegyületek mennyire károsak. Az EPA szóvivője, Monica Linnenbrink hozzátette, a kutatóknak egyelőre nagy szükségük van az állatokon végzett tesztek korábbi eredményeire, hiszen így tudják igazolni, hogy a számítógépes módszer igenis megbízható. A L'Oréal felajánlotta, hogy a kalibráláshoz rendelkezésére bocsát minden szükséges adatot 20 vegyületről, amelyek körét egyelőre még nem határozták meg.

A hozzáértők közül van, aki üdvözli az együttműködést, mások szerint viszont nem teljes a siker. Stacy Malkan, a Campaign for Safe Cosmetics alapítója szerint fontos, hogy a folyamat kellően átlátható legyen, hogy civil szervezeteket is bevonjanak. Jessica Sandler, a PETA tesztállatokkal foglalkozó részlegének vezetője szerint is még van hova fejlődni, hosszú lesz az út. „Az állatok élete sokkal többet ér bármelyik hajfestéknél vagy rúzsnál” – tette hozzá.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek