OFFLINE

A L'Oréal is harcba szállt az állatkísérletek ellen

2012. március 16., péntek 09:19

A L'Oréal rendre szerepel az állatkísérleteket végző kozmetikai cégek listáján, bár állításuk szerint már jó ideje, pontosabban 1989 óta nem élnek ilyen módszerekkel, legalábbis, ami a végtermékeket illeti és ők is nagyon szeretnék megtalálni azokat a lehetőségeket, amelyekkel kiválthatóak a kegyetlen tesztek.

A francia cég a napokban be is jelentette, hogy az amerikai Környezetvédelmi Hivatallal (Environmental Protection Agency) karöltve, megpróbálnak mindent megtenni annak érdekében, hogy a kozmetikai, szépségápolási termékeket, illetve azok hozzátevőit soha többé ne teszteljenek állatokon – írja a San Francisco Chronicle. Jared Blumenfeld, az EPA regionális igazgatója reméli, minél hamarabb bebizonyosodik, nem kellenek kegyetlen vizsgálatokat végezni az állatokon minőségellenőrzés, illetve - biztosítás címén.

000 Par3413205
Fotó: Eric Piermont

A cég 1,2 millió dollárt ajánlott fel a hivatalnak, hogy minél megbízhatóbb legyen a ToxCast nevű számítógépes program, amellyel meg lehet állapítani, hogy bizonyos vegyületek mennyire károsak. Az EPA szóvivője, Monica Linnenbrink hozzátette, a kutatóknak egyelőre nagy szükségük van az állatokon végzett tesztek korábbi eredményeire, hiszen így tudják igazolni, hogy a számítógépes módszer igenis megbízható. A L'Oréal felajánlotta, hogy a kalibráláshoz rendelkezésére bocsát minden szükséges adatot 20 vegyületről, amelyek körét egyelőre még nem határozták meg.

A hozzáértők közül van, aki üdvözli az együttműködést, mások szerint viszont nem teljes a siker. Stacy Malkan, a Campaign for Safe Cosmetics alapítója szerint fontos, hogy a folyamat kellően átlátható legyen, hogy civil szervezeteket is bevonjanak. Jessica Sandler, a PETA tesztállatokkal foglalkozó részlegének vezetője szerint is még van hova fejlődni, hosszú lesz az út. „Az állatok élete sokkal többet ér bármelyik hajfestéknél vagy rúzsnál” – tette hozzá.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta