OFFLINE

Embertelen munkakörülményekért perlik Alexander Wangot

2012. március 14., szerda 07:49 |

Már két exalkalmazottja is névvel vállalja, hogy perli Alexander Wang tervezőt, amiért New York-i műhelyében embertelen körülmények között dolgoztatja a munkavállalókat – írja a Huffington Post. Az ötvenmillió dolláros (több mint 11 milliárdos) pert több (egykori) munkatársával Wenyu Lu és Flor Duante indította a tervező ellen. Duantét a perirat szerint arra kényszerítették, hogy heti kilencven órát dolgozzon, amikor pedig Luval jelezték hogy munkahelyi baleset érte őket, és a munkáltatónak ki kellene fizetnie a kezelésüket, mindkettejüket kirúgták.

Wang, aki egyébként most mutatott be sikeresen egy kollekciót a New York-i divathéten, úgy nyilatkozott az ügyről: "cégünk minden szempontból megfelel a törvényes előírásoknak, így a bérek összegében, a munkaidő meghatározásában, és a túlórák elszámolásában, illetve, hogy az alkalmazottaknak teremtett biztonságos munkakörülményekben is. Minden ellenkező híresztelést tagadunk".

Más

000 Par6374086
Fotó: Patrick Kovarik

Hailey Clauson épp csak egy kicsit több, mint a fenti összeg felére perel egy másik céget, és mostanában kezdhet a bíróságra járkálni. Az akkor (2011) tizenöt éves modell fotóit az Urban Outfitters nyomta pólókra és más termékekre.

A baj csak az, hogy a képeken elég kihívóan pózol: nagyterpeszben, melltartó nélkül, a ciciket éppenhogy takarva, de egy kicsit így is kilátszanak.

Clausont a szülei tudtával fotózták így tizennégy évesen, de a képek ilyen felhasználásába nem egyeztek bele.

Álláspontjuk szerint az efféle képek azt az illúziót kelthetik, mintha a lány más jellegű szolgáltatásokat nyújtana. Jókor esett le.

Diane von Furstenberg egyébként tavaly már tematizálta a "ne engedjünk már kifutóra túl fiatal modelleket"-kérdéskört, pechjére ő maga is bekasztingolta a lányt a 2011-es őszi divatshowjára. Clauson karrierje egyre csak épül, szerepelt már a japán és az ausztrál Vogue-ban, a Harper's Bazaarban, és mit ad isten, a Pop magazinban, pornósokkal, és egy torkára kulcsolódó kézzel is.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta