OFFLINE

Új trend: kikövezett szemöldök?

2012. március 8., csütörtök 08:34

A Chanel divatház 2012/13 téli kollekciójának bemutatóján bukkant fel ez az új extrém smink. Eddig nem győztük szedegetni, mostantól nem győzzük dúsítani? Szemöldöktrendek a huszadik században.

Bár szemöldökeink elsősorban a homlokon lecsorgó izzadtságtól védik szemeinket, formájuk rendkívül fontos része mimikánknak, és ez a tény a sminkdivatokkal párhuzamosan változott.

A huszas évek vékonyra rajzolt és bizarrul hosszú szemöldökökkel kezdődött, jól kiegészítve a szomorkásra sminkelt ideált.

Screen shot 2012-03-06 at 9.08.23 PM.png

Ez a forma maradt a következő évtizedre, csak kiváncsian felcsúszva a homlokra, amiben talán Marlene Dietrich ment a legmesszebb.

Screen shot 2012-03-06 at 9.06.04 PM.png

A negyvenes években ez a külső sokkal természetesebbre váltott, ez például Ingrid Bergman szemöldökén is meglátszott.

A második világháború után a nők ki voltak éhezve a csillogásra, a szélsőségekre, nem véletlenül hódított a Dior New Look-ja hatalmas, rengeteg alapanyagot igénylő szoknyáival. A szemöldökök is képtelenül vastagok és sötétek lettek, pedig ez csak nagyon kevés nőnek áll jól, Liz Taylornak például igen.

Screen shot 2012-03-06 at 9.03.40 PM.png

A hatvanas évek lencsibaba-tekintete sokkal finomabb szemöldököt kívánt, így annak vonala ismét elvékonyodott és elindult a homlokon felfelé, mint Twiggynek.

Screen shot 2012-03-06 at 9.08.56 PM.png

A gazdag és pazarló nyolcvanas évek a szemöldökben sem ismerték a mértéket, itt két szemöldök-legendát is köszönthetünk, Brooke Shieldset, és magyar színekben Kiszel Tündét.

Screen shot 2012-03-06 at 9.14.31 PM.png
Screen shot 2012-03-06 at 9.15.30 PM.png

A kilencvenes években újra elvékonyodó, sőt, sokszor csak ceruzával, agresszív formákra rajzolt szemöldökét a legjobban a cholák, Latin-Amerika indián felmenőkkel rendelkező és sajátos divatot teremtő rétege prezentálja. Gwen Stefani előszeretettel hozta karrierje kezdetén ezt a stílust.

Screen shot 2012-03-06 at 9.24.34 PM.png

A szemöldök napjainkban ismét a természeteshez közelít, pont mint a pinaszőr. Még szerencse.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta