Értelmetlen mennyiségű cipőt halmoznak fel a nők

Egy magas saroktól megfeszülő vádli, a rüszt íve, a ringó fenék és a hátrahúzott vállaktól megemelkedő cicik látványa a legegyszerűbb magyarázat arra, hogy a nők túlnyomó része miért van úgy oda a cipőkért. De még ha nem is olyan magas az a sarok, egy cipő önmagában is szép, lehet vágyni rá, gyönyörködni benne, aztán elkölteni rá egy vagyont, megbánni és felrakni a felső polcra, miután vörös húscafatot csinált néhány lábujjunkból.

De nem baj, mondom, a cipő látványnak is szép, még ha gyilkos is. És azt tudták, hogy az USA-ban minden 12. nőnek 100-nál több cipője van? Megdöbbentő cipős tények következnek.

tk3s 5348652

Az alábbi infografikát a ShoeSniper.com készítette az amerikai nők cipős szokásairól, és kezdte mindjárt a legalapvetőbb ténnyel: az amerikai nőnek átlagban 17 cipője van, amiből csak 3-at hord rendszeresen.

Ha ennek kicsit utánagondolunk, csak egyetértően tudunk bólogatni, amiből az következik hogy ez még nem is olyan durva szám. Mert ha minden szezont nézünk, ott vannak a csizmák, amiből kell valami szebb darab, abból meg lapos és magas is. Meg latyakban csúszkálós is, aztán kell kényelmes félcipő, meg edző, no meg a gumicsizma, a nyári egymillió, olcsón beszerezhető papucsról, szandálról és saruról nem is beszélve. És aki irodában dolgozik, annak kell 1-2 pár cipő a kiskosztümhöz is. Ugye hogy így már nem is olyan sok az a 17?

Névtelen1


Tovább. Az amerikai nők 39%-a érzi magát cipőmániásnak (részünkről ez pipa), 50%-ának több mint 10 pár cipője van, 13% pedig több mint 30 párral rendelkezik (pipa). Az viszont, hogy minden 12. nőnek több mint 100 cipője van, már meglepőbb adat. Annyit hogy lehet átlátni?

Ön titkolt már el nagyobb vásárlást a párja elől? Mi bevalljuk, jött már szemben egyszerre két pár kihagyhatatlan fogás is, amit inkább szép fokozatosan adagoltunk be életünk társának. Na nem mintha nem kerestük volna meg a rávalót, de akkor is, nehéz nem magyarázkodással egybekötve bemutatni valamit, ami boldoggá tett. A felmérés szerint minden 7. nő titkolt már el cipővásárlást, mi pedig megértjük az összeset.

Az online cipővásárlás a 2001-es 14%-ról tavaly 29%-ra nőtt, ami szintén a cipők iránti elfogultságot bizonyítja, hiszen gyerekkorunk óta tudjuk, hogy cipőt venni csak mindkét lábra felpróbálva, sétálva, nagylábujjat mozgatva szabad. És mégis, a kedvenc csizmánkat is a postás hozta, de simán megérte a kockázatot!

névtelen2


A meglepő fájdalompontok következnek. A nők 60%-a örömmel elviseli a cipő kényelmetlensége okozta fájdalmat, ha cserébe divatos lehet. Igen, nagyon bólogatunk, az egyik kedvenc Rómában vásárolt telitalpúm örök emléket állított egy koktélpartinak, és minden bőrkeményedést megért. Tehát az, hogy 59%-nak volt már vízhólyagja és 35%-nak rontotta már el az estéjét kényelmetlen cipő, nem is lepett meg. 24% el is esett cipő miatt, ilyenre én is emlékszem, majdnem a bokám bánta, azóta sem vettem föl. De azért megvan még a bűnös topán, mert sajnos ettől még mindig nagyon szép, és ha járni nem is, feküdni még mindig nagyon jól lehet benne.

És akkor a anyagiak. Az amerikai nők átlagban 3 pár cipőt vásárolnak évente, páranként 49 dollárért, azaz kb. 12 ezer forintért, ami nálunk sem elszállt összeg, ha azt mondjuk hogy egy bőrcsizma ennél jóval drágább, egy papucs viszont akár fele ennyiért is a miénk lehet. Az évi 150 dollár viszont a 154 millió amerikai nővel számolva évi 23100000000 dollár kiadást jelent, csak cipőre!

A felmérés szerint a legtöbb, értelmetlen mennyiségű cipővel Danielle Steel rendelkezik, 6000 párral. Utána  Celine Dion 3000 párral, Paris Hilton 2000 párral, Imelda Marcos 1200 párral és Christina Aguilera 750 párral kullog, ami még mindig kihasználhatatlan, bár a mi cipősszerényünkre is hangzott már el hasonló.

Shoe-data-Infographic-150dpi


A grafika végén pedig a már sejtett lényeg, az üzenet: világszerte 300 millió gyereknek és 1,5 milliárd felnőttnek nincs cipője. Egy sem. Az emiatt érzett bűntudatunkat mi a nem hordott holmik elajándékozásával tompítjuk. Reméljük, ön is.

(A poszt ötletét köszönjük a remek Topánka blognak!)

Oszd meg másokkal is!
Mustra