OFFLINE

Donna Karan magyarázkodik a 2012-es haiti kampánya miatt

2011. december 19., hétfő 15:33

Láthatóan éles a kontraszt Donna Karan 2012-es tavaszi kampányának printjén. A modell, Adriana Lima szépen felöltözve, kisminkelve ül egy széken, a jobb sarokban pedig meghúzódik a sötétben két haiti lakos.

Donna Karant a Jezebel és a Huffington Post olvasói is rasszizmussal vádolják, mondván, a fekete haitiak hátul, szemlesütve, szolgai helyzetben ábrázolódnak.

"Az egyetlen dolog, ami zavar az az, hogy a szupermodell drága ruhákban feszít közepén egy olyan országban, ahol elképzelhetetlen a szegénység" -írta az egyik kommentelő a Huffington Poston.

picture-6-931.png

A tervezőnő úgy tűnik, pont az ellenkezőjét érte el, mint amit szeretett volna. A kampány üzenete állítólag az, hogy megmutassa, hogyan kapcsolódhat össze Haiti szelleme a szexi, New York-i kifinomultsággal. A vádakra hivatalos közleményben reagált Donna Karan, aki azzal védekezik, hogy a haiti földrengés áldozatait alapítványán, a Hope Help & Rebuild Haiti-n keresztül segíti. Állítólag szenvedélyévé vált segíteni a haiti áldozatokon. "Mivel személyes tapasztalatai vannak, Haiti ihlette a 2012-es tavaszi kollekciót. A kampány célja, hogy megünnepeljük a haiti emberek kultúráját és kreativitását" - áll a közleményben.

Augusztusban a Nivea borotvahab-reklámját találták rasszistának, egy szépen borotvált fekete férfi a szakállas bozontos álarcát dobta el épp, a szöveg pedig az volt, legyél újra civilizált! A kampányt a cég visszavonta.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta