OFFLINE

Demmer Erika lehet a 2012-es év modellje

2011. december 16., péntek 15:26 |

A Glamour magazin közzétette, hogy a 2012-es Women of the Year választás keretében kik is az év modellje kategória jelöltjei. Srej Zsófia, Palvin Barbara, Fórizs Adina és Axente Vanessa mellett az ismert plus-size modell, Demmer Erika is esélyes a címre. A díjátadó gálát március 22-én rendezik majd meg, de már lehet szavazni.

Demmer Erika már tíz éve a divatszakmában, eleinte hagyományos modellként tevékenykedett, majd amikor felszaladt rá pár kiló, egyik ismerőse javaslatára súlycsoportot váltott. Mint utólag kiderült, ez jó döntés volt. A 180 centi magas, 42-es méretű modellnek egyébként szintén oda kell figyelnie arra, hogy megőrizze a súlyát, nem szabd fogynia. Amerikában egyébként még ő is soványnak számít, állítása szerint ott 46-os mérettől tartozik valaki a plus-size kategóriába. "Itt Európában a legkeresettebb plus-size méret a 42-es a modellek körében, és mivel nekem pont a méretem, nem kellett eddig csalnom. Amerikában tudom, hogy sokkal nagyobb méretű lányokat keresnek” – nyilatkozta.

A divatszakma által sugallt soványságmániáról természetesen neki is meg van a véleménye. "Egy felnőtt nő nem úgy néz ki, mint a tizenéves modellek a kifutókon és magazinok címlapján. Ha visszaemlékszünk az igazi szupermodellekre, mint Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Cindy Crawford, ők még nők voltak. Igazi amazonok. Nem csontkollekciók. Ha az igazi nők végre megint divatba jönnek, elérkezik a nőiesség reneszánsza, és el is kell hogy jöjjön, ha nem akarjuk, hogy a gyerekeink tizenhat évesen elkezdjenek diétázni, mert egyszerűen nem férnek bele az XS-es rucikba" – nyilatkozta korábban a Velvetnek Demmer Erika, aki nem érti, Magyarországon miért nem láthatunk a hirdetésekben 36-osnál nagyobb modelleket, holott a legtöbb nő ennél nagyobb ruhákat hord.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta