OFFLINE

11 évesen szeméremgyanta, 1 évesen strasszos manikűr

2011. december 8., csütörtök 06:17

Tulajdonképpen miért kell meglepődni azon, ha szexbugyit és forrónadrágot árulnak kislányoknak, vagy műmellel kitömve küldik a négyévest szépségversenyre, az anyukák elkezdik szépségszalonba hordani serdületlen gyermekeiket. És nemcsak manikűr, pedikűr vagy hajmosás jár a kislányoknak, de arcpakolás, szemöldökszedés és gyantázás is. Már csak azt nem értjük, hogy ki képes nekiállni legyantázni egy hétévest? És milyen szőrét gyantázza le?

Amióta az okos celebanyukák szépségszalonokba hordják a gyerekeiket, mindenki megbolondult Amerikában. És a butaságban sok pénz van, tudják ezt azoknak a szalonoknak a tulajdonosai is, akik serdületlen kislányoknak ajánlgatják szolgáltatásaikat. Nem kevés sikerrel.

A New Yorkban nyílt Beehives and Buzzcuts nevű szalon például egyéveseknek kínál manikűrt, lakkozással, díszítéssel együtt. De hát hogy nem rágja le egy gyerek a körmére ragasztott strasszot? A szalon tulajdonosa szerint kell a kislányoknak ez a kis külön idő és pihenés, amit náluk megkaphatnak.

A Simon Says spa is virágzik, bár az ügyfelek lába le sem ér a földig a székekből. Itt is majdnem mindent kérhetünk gyermekeinknek, pont mint egy hagyományos szalonban. Danielle Gallagher például élete első táncbemutatójára szemöldökgyantát kért. Megkapta. 11 évesen rajzolt szemöldöktől érezte magát szebbnek és boldogabbnak.

A Salon Ouidad egy országos lánc, ahol gyerekeknek és felnőtteknek is ajánlanak kezeléseket. Az ügyfeleik 20%-át kislányok teszik ki, ők arckezeléseket, hajgöndörítést kérnek (és kapnak) 6-7 évesen.

A 11 éves Danielle viszont nem úszta meg egy kis hajcsavarással, ugyanis ayukája, Kelly Burrus szerint a bikinivonal gyantázása része a higiéniának. Szerinte a fájdalom elenyésző tényező ahhoz képest, hogy rendben van a kislánya szemérem szőrzete.

Szerintünk meg egy gyerek legyen maszatos, egy kislány haja pedig inkább legyen kócos a játéktól, mint órákat töltsön egy szalonban azzal, hogy kivasalják neki szép simára. És pláne ne ismerjen olyan szavakat, mint bikinivonal vagy hideggyanta. De sajnos a gyerekekben, és a gyerekükre bármennyit költő, gondolkodni képtelen szülőkben rengeteg pénz van. A kicsik meg odavannak mindenért, ami felnőttes, és akarják a sminket, a fodrászt és az arcpakolást éppen úgy, ahogy mami is szokta. Ez persze egyelőre az Egyesült Államokban zajlik, mi itt Magyarországon még a kiskonyhánál és a játék szerelőkészletnél tartunk, de vajon mikor kapunk hírt arról hogy valamelyik elmebajnok celebünk brazilgyantára hordja a kislányát? És vajon melyikük lesz az?

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta