OFFLINE

Így tekerje izgalmasra a csősálat!

2011. december 5., hétfő 07:23

Gyerekkorunk csősapkája (leánykori nevén sálsapka vagy körsál) idén sosem látott méretekben öntötte el az üzleteket és az utcákat. 25 évvel ezelőtt anyukám rózsaszínben és halványlilában is kötött ilyet, majd fonott pántot is csinált hozzá, ezzel a homlokomon rettentő menő voltam benne. Most ismét  előkerült a kötőtűje, mivel ősz elején felmértük a terepet és csak drágán (5-től 10 ezer Ft-ig) találtunk szép cső, illetve körsálakat. Az anyu-féle sál elkészült, újra menő vagyok a 3x a nyakam köré tekerhető hófehér csodában. Fejpántom nincs, de többféleképpen tekerek, mint régen! A hajtás után mutatunk néhány trükköt.

A szimpla sálak és kendők how to videója után most megmutatunk néhány példát arra, hogy hordjuk a köralakú nyakmelegítőnket. A hosszabb darabokat akár mellényként is viselhetjük!

Joey Eric videócsatornáján találtuk kedvenc kötési módjainkat, szeretjük a hölgy kedves magyarázatait és a salákat is, nagy, puha, meleg darabokat variál.

De nagyon klassz módszereket és stílusokat mutat be Ann Le is, ráadásnak még DIY (csináld magad) módszereket is tanulhatunk tőle. Megmutatja, hogy a sima pamut pólóból vagy bármilyen otthoni anyagdarabból hogyan lesz klassz körsál, és hogyan állítsunk elő gyűrőtt hatású, klassz pamut körsálat.

Ha viszont nagylyukú mohersálra vágyunk és kötni is tudunk, a Boat People Vintage Boutique videóján megnézhetjük hogy is kell ezt csinálni egy fadarabból készült izgalmas kötőtű segítségével.

DIY crochet tube-scarf from Boat People Vintage Boutique on Vimeo.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta