Levágták Kristen Stewart karját, lekicsinyítették Beyoncé lábát

Klikk ide a megcsonkított Adam Levinért!
Klikk ide a megcsonkított Adam Levinért!

Általában félévente, évente tudunk olyan összeállításokat közölni, amelyekben furcsán retusált hírességek szerepelnek, most pár nap alatt összejött egy kisebb adag. A sort a Maroon 5 fotogén frontemberével indítjuk, akit az orosz Vogue kért meg arra, hogy pózoljon nekik modellbarátnőjével, aki történetesen földijük. A meztelenül egymásnak simuló párt ábrázoló címlappal nincs is gond, ám az egyik belső fotó utómunkálatai során az egyik retushuszárt nagyon elkapta a harci hév, és alaposan lefaragott Adam Levine felsőtestéből. Sőt, a Photoshop Disasters szerkesztője szerint még az orosz modell lábát is megvastagították egy kicsit, ha már a pasijában nincs elég anyag.

A Glamour magazinnál is megcsonkítottak egy sztárt, náluk az Alkonyat filmek női sztárja volt az áldozat. Az összegabalyodott pózban csücsülő Kristen Stewart egyik karja hirtelen véget ér a melle magasságában, és sehol nem bukkan elő a felhúzott lába mögül, ami egy elég bizarr anatómiai bravúr, és Robert Pattinson igen szerencsésnek mondható, ha valóban ilyen hajlékony barátnője van. A harmadik PS-áladozat pedig nem más, mint az éppen várandós Beyoncé Knowles, akiből maga Terry Richardson faragott le egy keveset. Hogy a Harper's Bazaar számára készített címlapfotón nem látszik az énekesnő domborodó hasa, az egy dolog, már megszoktuk, hogy elég fura dolgokra képes, másrészt a fekete dressz és a póz is ideális választás. Az azonban sokak szerint nem megbocsátható, hogy az énekesnő lábát lesoványították.

beyonce-bazaar-3

Melyik a cikibb retusbaki?

Bár ezek a hibák mulatságosnak tűnhetnek, és valószínűleg senkinek nem lesz torz testképe tőle, sokan úgy vélik, hogy a túlzottan retusált – nem, nem az elbénázott – fotók igenis káros hatással vannak az emberek önértékelésére, hiszen az idealizált külsejű modellek valótlan elvárásokat ébresztenek saját külsőnkkel szemben. Seth és Eva Matlins, az Off Our Chests magazin és ruhamárka két alapítója is belépett azok sorába, akik jogi szabályozás révén próbálnak tenni valamit az ügy érdekében. Ők is azt szeretnék, ha a magazinokban, a hirdetésekben valamilyen módon jeleznék, ha a fotót jelentősen retusálták.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek