OFFLINE

Méregdrága lufiruhákba bújtattak kínai modelleket

2011. október 7., péntek 08:18

Szeptember harmincadikán Kínában, Wuhan városában rendkívüli divatbemutatót tartottak, ahol minden ruha lufiból készült. A nem túl durranásbiztos, de nőies és színes kreációkat három művész, a holland Guido Verhoef, az amerikai Gary Ledbetter és a japán Rie Hosokai alkotta.

Voltak estélyik, mini – és koktélruhák is, és a készítők több méretű lufit is felhasználtak a ruhák megalkotásához. A kreációk viselését nem ajánljuk azoknak, akik minél soványabbnak szeretnék mutatni magukat, ugyanis a felfújt lufikból készült holmi értelemszerűen sokat vastagít tulajdonosán.

Rie Hosokai, akit egy belgiumi luftballonfesztiválon díjjal is jutalmaztak, egy korábbi interjúban elmondta, méretre igazításkor bizony nem könnyű eltalálni, hogy mennyi levegővel kell felfújni a lufikat – írja a Reuters. Ja, és persze lehet, hogy az alapanyag olcsó, de aki akar egyet a különleges ruhák közül, annak bele kell nyúlnia a pénztárcájába: Hosokai kreációinak ára 150 000 és 300 000 jen (kb. 440 és 900 ezer forint) körül mozog, de volt egy ruhából, egy fejdíszből és egy csokorból álló szett, ami 1 millió jent (kb. 3 millió forintot) ért. Egy ruha egyébként 24 órát bír, utána elkezd leereszteni.

Egyébként már Kate Middleton, azaz most már Katalin hercegné menyasszonyi ruhájának is megalkották a lufimását – írja a DailyMail. Thelma Levett kellően elszánt volt ahhoz, hogy ötezer luftballonból elkészítse lánya, Vicky esküvőjére a Sarah Burton kreációjának az olcsóbb és viccesebb változatát. Levett egyébként gyakorlott lufihajtogató, és már korábban is készített ruhákat két lánya számára, és az a nagy álma, hogy egyszer majd Lady Gaga számára is készít egyet. Hajrá!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta