Az univerzum legdrágább papucsa őserdőt ment

A flipflop, azaz vietnámi papucs, továbbá legkellemetlenebb nevén tangapapucs (amitől minden alkalommal egy lábujjak közé nőtt ánusz rémképe villan fel előttünk) örök vita az utcai divatról vitatkozók között. Van ugye a kategorikus nem-et mondó, aki szerint soha, semmilyen körülmények között nem vehető fel utcára az ilyen kialakítású papucs, legyen akár bőrből, gumiből, raffiából, aranyból, tevebőrből, bármiből, mert ez csak a strandra és a telekre való. És van az, akit sose érdekeltek az ilyen okosságok és a kényelem és szabadság zászlaja alatt hordja tavasztól őszig rendületlenül. Valahol mindkettőt megértjük, valóban nem a legmutatósabb darab a sima talpból és két pántból álló papucs, a legtöbb női bokából szimpla oszlopot csinál, de akinek többet jelent a lába szabadsága, mint az önjelölt divatdiktátorok ajakbiggyesztése, biztos örömmel viseli napszaktól és outfittől függetlenül.

A New York Fashion híre minkét tábornak szól, de inkább annak a környezettudatos papucskedvelőnek, akiknek van hirtelen 18 ezer dollárja valamire, ami egy pár hét hordás után tuti kőkeményre paskolja a sarkán a bőrt, viszont megment vele 100000 négyzetméternyi őserdőt. Mert drága és ronda papucsot láttunk már, a65 ezer forintot érő sportos papuccsal megmenthettünk néhány veszélyeztett állatot, de azért egy ekkora darab őserdő mégiscsak látványosabb, nem?

Ezt a hiperdrága flipflipot egy Los Angeles-i művész, a Ben Linusra kísértetiesen hasonlító David Palmer, a környezettudatosságáról ismert Chipkos felkésére alapján készítette hat grammnyi tizennyolc karátos öko-arany felhasználásával, jelentsen ez bármit is. Az viszont tény: aki beruház egy ilyen tiritarka darabra, a 3 és fél millió forintot érő papucson kívül kap két éjszakát  egy beverly hills-i hotelben és a tudatot, hogy a Costa Rica veszélyeztetett őserdőjének megmentéséért nemcsak a jó érzést, de egy egyedi lábbelit is kapott.

Ha viszont mégis valami elegánsabbra vágynánk, maradjunk csak a 33 milliós, gyémántokkal díszített szandálnál, és ha már beruháztunk erre a klassz kis darabra, válaszhatunk hozzá egy szuper kis táskát is, ami ugyan sem stílusában sem anyagában nem passzol a papucsunkhoz, de legalább elmondhatjuk hogy már két legdrágább kiegészítővel lettünk menőbbek.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek