OFFLINE

Fekete lányok ölelgetik egymást a Ford új kampányában

2011. július 15., péntek 15:31

A Ford ügynökség a múlt hónapban a szőke, plus size modelljeit, ebben a hónapban a fekete modelljeit helyezi a reflektorfénybe.

A szakértők véleménye eltér abban a tekintetben, hogy jó dolog-e kiemelni a fekete modelleket és külön mutogatni őket, ahelyett, hogy inkább az integrációt segítenék elő, mivel még mindig óriási többségben vannak a fehér lányok a kifutókon. Például az olasz Vogue fekete modelles kiadása sem aratott teljes sikert és elismerést a szakmán belül.

A színes bőrű modellek mostani kampányát olyan régi nagy nevek ihlették, akik annak ellenére futottak be, hogy egyáltalán nem számítottak szépségideálnak a maguk idejében: Bianca Jagger, Diana Ross, Beverly Johnson és Iman.

A plusz size modellek, a Ford szóvivője szerint most ugyanazt az áttörést érhetik el, ami a 70-es években a fekete modellekkel történt, és ami Beverly Johnsont a Vogue címlapjára repítette 1974 augusztusában. Más kérdés, hogy a 70-es években kapós manökenek most plus size modellnek számítanának, már csak azért is, mert nem a térdük a legvastagabb része a lábuknak.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta