365 adag smink egy arcon, elég randa

A 2006 óta együtt dolgozó Lernert & Sander rendezőpáros - akik korábban például arról készítettek művészi videót, hogyan olvad el egy csokinyuszi, ha hajszárítót szegeznek rá - olyan rövidfilmmel rukkolt elő, amely bemutatja, hogy mutat egy nő arcán egy évnyi, azaz 365 adag smink (amennyiben nem használ szempillafestéket).

A Natural Beauty című kisfilmben (amelyet itt nézhet meg) Ferry van der Nat sminkmester és asszisztense, Vanessa Chan festik Hannelore Knuts belga modell arcát, a rendezők elmondása szerint azért, hogy megtudják, mi kell ahhoz, hogy a természetes külsőből botrányos legyen.

A videót Hollandiában, körülbelül kilenc órán keresztül vették fel, csaknem 230 mililiternyi  Ellis Faas-kozmetikum felhasználásával. Ez alatt hét üveg alapozó, két üveg folyékony szemfesték, három rúzs és két üveg pirosító értendő.

Lernert & Sander: Natural Beauty on Nowness.com.

A modell végig a két, videóban látható paravánszerű elem között volt, ebédszünetet nem tartottak - legfeljebb gyümölcslevet és joghurtot fogyasztott. Baromira unatkozhatott, mert nem szólt zene a forgatáson. Legalább aggódnia nem kellett: a rendezők néhány nappal a forgatás előtt végeztek egy próbakört, amely során száz réteg festéket hordtak fel egy férfi önkéntes arcára, hogy meglássák, túléli-e. Túl.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek