OFFLINE

Feketét, fehéret, vöröset ne viseljen esküvőn

2011. július 1., péntek 08:37 |

Írtunk már arról, hogy mi az idei a koszorúslánydivat, mit viseljen a vőlegény, és arról is, hogy a meleg párok milyen ruhában szoktak házasodni. Mégis, életünkben a legtöbbször vendégként érkezünk egy esküvőre, így vessünk egy pillantást a galériában arra, hogyan oldja meg az öltözködés problémáját az esős Angliában Kate Moss és Katalin hercegné.

Akik ismerik a Négy esküvő egy temetés című filmet, tudják, hogy a szigetországban komoly etikettje van házassági ceremónia divatjának. Amúgy nincs ez másként nálunk sem, csak talán egy kis zavar uralkodik a fejekben.

Mik azok az alapvető szabályok, amelyekre a vendég hölgyeknek figyelni kell?

1.       Templomban nem illik fedetlen vállal megjelenni. Ha mégis váll nélküli ruha mellett döntünk, legyen nálunk boleró, stóla vagy blézer.

2.       A hagyományok szerint kerülni kell a fehér és a fekete színt is, előbbit a menyasszony, utóbbit a temetések miatt. De hozzá kell tenni, hogy manapság ez a szabály, főleg a fekete ruhával kapcsolatban, kezd feloldódni.

3.       Az élénkpiros ruha sem igazán jó ötlet, mert az új asszony éjfélkor jó eséllyel valami nagyon hasonlóba öltözik át.

4.       Sokan számítanak arra, hogy éppen egy esküvőn találják meg a nagy őt  - és lássuk be, erre van is némi esély - így a szexi ruháról senkit sem szabad lebeszélni. Természetesen csak a lagziban vetkőzzünk nagyon neki, a vacsorán nem ajánlatos köldökig dekoltált ruhában ülni.

5.       Egy jó tanács a végére: vigyen magával több cipőt, így elegáns lehet a ceremónián a magassarkújában, és még éjfél után is táncolhat a kényelmesebbikben.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta