OFFLINE

Vivienne Westwood etikus az afrikaiakkal

2011. június 23., csütörtök 08:51

A punk divattervezőnő Nairobiban, Kenyában varratta meg legújabb táskakollekciójának legszebb, törzsi motívumokat hordozó darabjait, a The Ethical Fashion Programme (Etnikus Divat Program) keretében – írja a fashionologie.com.

Kattintson a többi táskáért!
Kattintson a többi táskáért!

A táskák újrahasznosított anyagokból (például reklámponyvák, sátrak anyagából, telefonvezetékekből) készültek, egyedülálló anyák, özvegyek, HIV fertőzött betegek, extrém szegénységben élők varrták meg őket. Westwood „Ethical Fashion Africa”nevű táskakollekciójának bevételét is jótékony célokra fogja fordítani, bár, mint mondta, a táskák készíttetése nem jótékonyság volt, hanem munkahelyteremtés.

A kenyában készült táskákat itt vagy itt ön is megveheti, a legolcsóbb darab 83 dollárba (14.000 forint) kerül, a nagyobb szatyrok 339 dollárt (63.000 forint) kóstálnak – a Yoox-on a vásárlás mellett a tervezőnő afrikai útjáról készült videót is megnézheti.

Az Ethical Fashion Programme egyébként összesen 7.000 nőnek ad munkát, melynek fizetéséből például iskolázhatják gyerekeiket.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta