Nem ciki, ha csupasz bokát villant a dolgozó férfi

Hogy mennyire kínos zoknival viselni a szandált, arról megoszlanak a vélemények. És mi a helyzet fordított esetben, ha valaki a cipőjéhez sem vesz zoknit? Nos, a Wall Street Journal szerint a legtöbb munkahelyen ugyan tiltják, és nem is annyira eredeti az ötlet, de nem számít annyira cikinek, mint néhányan gondolnánk. Állítólag Ernest Hemingway és Sir Roger Moore is zokni nélkül járt-kelt, ha úgy tartotta kedve. Igaz, régebben csak főként szabaidejükben szabadultak meg zoknijaiktól az erre a vonulatra fogékony férfiak, míg pár éve folyamatosan nő azoknak a száma, akik már a munkahelyükre sem vesznek fel zoknit, ne adj' isten, még a tárgyalásokon is így jelennek meg.

tk3s goff museo 260511 9 copy

Májusban Josh Hartnett színész az egyik New York-i múzeum jótékonysági eseményén szintén zokni nélkül jelent meg, amit sokan értetlenkedve fogadtak. „Hogy miért nem viselek zoknit? Mert itt a nyár, szóval így semmi akadály nincs, és sokkal lezserebb” – nyilatkozta egy újságírónak. A kedvező éghajlati adottságú helyeken élők számára egyébként természetes, hogy nem viselnek zoknit a férfiak, és inkább azokra néznek ferde szemmel, akik a trópusi körülmények között is ragaszkodnak ahhoz, hogy a csupasz láb nem menő.

Ahol persze nincs ilyen remek indok, ott tulajdonképpen egy fajta lázadás az, ha valaki úgy dönt, hanyagolja a zokniviselést. Ezt állítja legalábbis Michael Macko stílusszakértő. Sid Mashburn, aki mindennap zokni nélkül megy férfidivattal foglalkozó üzletébe, egyúttal arra figyelmeztet, hogy nem mindenkinek ajánlja ezt a stílust, vannak, akik még nem állnak készen erre a nagy lépésre. Hozzátette, ha valaki mondjuk állásinterjúra megy, akkor lehetőleg ne villantson csupasz bokát.

tk3s goff museo 260511 9 copy

A zoknimentes irányzat képviselői szerint a szag sem gond, ha az ember megfelelően választ lábbelit, felváltva hordja azokat, rendszeresen lábpúdert használ és egyéb módszereket is bevet, és akkor nem kell attól félni, hogy a kollégák ájuldozni fognak a környezetükben. Természetesen a zoknigyártók – és forgalmazók sem hagyják magukat, és férfiak számára is készülnek már titokzoknik. Persze, akinek nem a látvány, hanem maga az érzés fontos, nem elégszik meg ilyen köztes megoldásokkal.

Önnek mi a véleménye a zoknit hanyagoló férfiakról?

Oszd meg másokkal is!
Menő! (2074) (2358) Ciki!
Mustra