OFFLINE

370 milliót kaphat tulajdonosa Monroe ruhájáért

2011. június 11., szombat 08:48 |

Júniusban kalapács alá kerülnek a világ leghíresebb ruhái, ugyanis a legendás színésznő, Debbie Reynolds árverésre bocsátja lenyűgöző magángyűjteményét.

Az óriási értéket képviselő kollekció olyan ruhákat tartalmaz, mint Marilyn Monroe nyakba kötős, fehér ruhája - az a bizonyos, amit a metró szele lebegtet a Hétévi vágyakozás című 1955-ös filmben - vagy a szűk, kristályokkal kirakott ruha, amiben Kennedy-nek énekelte a Happy Birthday Mr. President-et 1962-ben. De megvásárolhatjuk Audrey Hepburn fekete Givenchy koktélruháját is, amit az Álom luxuskivitelben című filmben viselt.

Újabb, szintén legendás ruhák is árverésre kerülnek, mint például Jennifer Lopez zöld Versace ruhája, amit 2000-ben viselt a Grammy díjátadón, és amit azóta is sokan és sokszor lemásoltak. Az árverésre bocsátott gyűjteményben Diana hercegnő, Charlie Chaplin, Judy Garland, Barbara Streisand, és Elizabeth Taylor ruhái is megtalálhatók, csakúgy, mint Julie Andrews barna szerelése A Muzsika hangjából.

Reynolds szeretett volna létrehozni egy múzeumot Hollywood legendás ruháinak, de nem talált szponzort. „Nem arról szól a történet, hogy nekem volt egy elképzelésem, hanem arról, hogy nekik nem volt” – nyilatkozta az Ének az esőben sztárja a Wall Street Journalnak az MGM stúdióról, ahonnan a legtöbb darabot vásárolta. „Megszakad a szívem. Nem akartam látni, hogy széthordják a gyűjteményem, szerettem volna, ha egyben marad - nagy kár érte.”

A gyűjteményért becslések szerint 7 millió dollárt fog kaszálni a színésznő, várhatóan Monroe metrós ruhája kel majd el a legjobb áron, körülbelül 2 millió dollárért, azaz 370 millió forintért. Az aukciót a Beverly Hills aukciós házban rendezik június 18-án.

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta