OFFLINE

80 éves lett a világ legidősebb modellje

2011. június 8., szerda 07:52

Az olasz-magyar származású Carmen Dell'Orefice 1942-ben költözött New Yorkba édesanyjával, 13 éves volt, amikor a buszon kiszúrta egy korabeli fotós, Herman Landschoff felesége. Landschoff készítette a későbbi modell tesztfotóit, melyeknek hála megkapta első munkáját a Vogue-nál, 1947-ben.

Az akkor 15 éves lány ezután olyan fotós-legendáknak pózolt mint Richard Avedon, Irving Penn, Cecil Beaton, és Norman Parkinson, így számos legendás reklámkampány arca lett.

Például őt láthatjuk a Chanel 1959-es parfümreklámjában, vagy a Juilliard 1948-as ruhareklámjának képén. Az őzikeszemű, elegánsan nyúlánk Orefice nem sokat változott az elmúlt 65 évben, talán kicsit megőszült és megráncosodott, arcvonásai keményebbek lettek, de jóval fiatalabbnak tűnik koránál. Nemrég a Rolex reklámján láthattuk, és időnként kap kifutós munkákat is: 2000-ban John Galliano, 2004-ben a Hermès, idén pedig Alberta Ferretti és egy magyar származású tervező, Adrienne Vittadini bemutatóján lépett fel.

Galériánkban talál képet a modell fiatalkorából, és a 2005-ös 'Heart Truth' című jótékonysági divatbemutatóról, melyet a New York-i divathéten tartottak az amerikai Szív- és Érrendszeri Betegségek Intézetének támogatásával.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta