Most a Dove a rasszista?

Akarva-akaratlanul, de elég szerencsétlen reklámot csinált magának a Dove. Legújabb kampányuk miatt szórják rájuk a rasszizmus átkait.

Vagy teljesen véletlen az egész, vagy így akartak minél nagyobb hírverést csapni, mindenesetre ezt soha nem fogjuk megtudni. Bár ha belegondolunk, a botrány mindenképp jól jön, a negatív kampány olykor még hatásosabb, mint a pozitív.

A képen az előtte és az utána fotók hatnak egy kissé zavaróan, mert a három hölgy sorrendje azt az érzést kelti, hogy ha az adott terméket használjuk akkor teltkarcsú fekete hölgyből sovány szőkévé válhatunk. A biztonság kedvéért egy barna hajú szépség is vigyorog azért a másik kettő között. A Dove hivatalosan is elhatárolódott a vádaktól, és azt nyilatkozta, hogy mind a három hölgy az „utána hatást hivatott demonstrálni.” A hirdetés vádlói is hajlandóak elismerni, hogy nem szándékos rasszizmusról van szó, de szerintük mindegy, hogy szándékos-e, a lényeg, hogy az.

A mienknél sokkal színesebb társadalomban élő brit kommentelők többsége szerint aki a rasszizmus jeleit észleli ezen a képen az vagy paranoiás, vagy túl sok ideje van. Ön szerint?

Oszd meg másokkal is!
Mustra