OFFLINE

A szőrmék miatt maradhat el a Fendi divatbemutatója

2011. május 18., szerda 16:31

Szöuli állatvédők kijelentették, hogy nagyszabású megmozdulások lesznek, amennyiben a Fendi dél-koreai divatbemutatóján szőrméből készült kreációkat is viselnek majd a modellek. Szöul most arra kéri a divatházat, hogy legyenek szívesek, és mellőzzék a szőrmét a legnagyobb ázsiai bemutatójukon, mert sokan nem vennék jó néven, ha a kollekció minden egyes darabját bemutatnák.

„Az állatvédők panaszt nyújtottak be az eseménnyel kapcsolatban, és az interneten is negatív fogadtatása volt a bemutatónak. Nem hagyhatjuk, hogy olyan eseményt rendezzenek, ami ilyen vitákat gerjeszt” – nyilatkozta az önkormányzat egyik munkatársa. „Ez az első alkalom, hogy divatbemutatót rendezünk egy köztulajdonban lévő területen, és hiányosak voltak az ismereteink arról, hogy ez hogyan is zajlik. A bemutatót egyelőre még nem mondtuk le. Dolgozunk az ügyön” – nyilatkozta az AFP-nek egy a neve elhallgatását kérő tisztségviselő.

A Fendi hivatalos nyilatkozatában közölte, hónapokig készültek erre a bemutatóra, és értetlenkednek a döntés miatt. Hozzátették, folytatják az egyeztetéseket. „Meglepett, hogy a város vezetősége két héttel a bemutató előtt úgy döntött, hogy lemondják az eseményt, amennyiben szőrméből készült termékeket is bemutatunk” – nyilatkozta a Fendi vezérigazgatója, Michael Burke.

A Huffington Post szerint a júniusban esedékes rendezvény a Fendi legnagyobb, az őszi/téli kollekciót felvonultató divatbemutatója a térségben. Összesen negyven kreációt mutatnának be, és ennek a fele szőrméből készült. A cég szerint összesen 1200 ember hivatalos az eseményre, több külföldi és hazai hírességet, a sajtó számos képviselőjét, valamint a divatszakma számos meghatározó személyiségét is meghívták.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.05.18 18:14:47Huyana

  Amikor bundában jársz, egy egész állattemetőt viselsz a testeden.
  (Egy mókusbunda például 400 mókusból készül.)

 • 2011.05.18 22:09:37ju offa

  az a 400mókus igen is hasznos díszítő munkát végez.

 • 2011.05.19 00:36:06Huyana

  ju offa,

  Igen? Akkor kívánom, hogy következő életedet egy mókusbunda négyszázad részeként fejezzed be.

 • 2011.05.19 01:49:56CR

  az nem zavar senkit,hogy a kozmetikumokat,tisztítószereket,gyógyszereket állatokon tesztelik,olyan kísérletekkel,amelyek brutálisak és lassú kínhalállal járnak?
  a szőrméért legalább paff,egyszerre lelövik őket, de előbbi esetekben meg hónapokig kínozzák őket
  pl vért csapolnak a szemükből és élveboncolják őket vemhesen
  gondoljatok erre,amikor pl a Pantene sampont használjátok,mert ők is állatokkal tesztelnek

 • 2011.05.19 02:52:03sh0shanna

  CR

  Részben igazad van, de a szőrme-téma nem úgy megy, hogy "páff lelövik őket", gyakran élve nyúzzák meg az állatokat, hogy szebb legyen a bunda. Pluszba rájön még a szar tartási körülmény.

 • 2011.05.19 09:16:30mooncat

  mindenkinek látnia kellene azt a videót, aminek a végén az élve nyúzott mosómedve (vagy mi), még belenéz a kamerába. 2 hétig kész voltam tőle. akit az sem hat meg, abban semmi jóérzés nincs.

  cr
  de igen, zavar az is, igyekszem csak olyan termékeket használni, amiket nem teszteltek állatokon. nem olyan nehéz.

 • 2011.05.19 09:51:52Upuaut

  Nem gondolták ezek a barmok, hogy a szőrme már nem olyan trendi ?

 • 2011.05.19 10:58:56gumi-cuki

  Nagyon sok olyan kozmetikai gyártó van akik nem végeznek állatokon kísérleteket. Elég könnyű kikerülni! ecsetekre is igaz h sok olyat lehet kapni ami nagyon jó de nem öltek hozzá állatokat!!

 • 2011.05.19 11:00:38gumi-cuki

  a szőrme pedig nagyon trendi!!! de soha nem vennék fel olyat ami igazi szőrből készült!!

 • 2011.05.20 18:48:25felka

  baz+
  nem bírnak leállni ezek a rohadékok az állatkínzással...fejlett nyugat..olaszok..

 • 2011.05.20 22:16:47CR

  moon-cat,gumicuki: de míg 100 emberből 99 felháborodik a szőrmére, az állatkísérletesdi az emberek 10%ának jut csak eszébe

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta