George Washington így főzte a sört

A rövid receptet, amit Washington még virginiai ezredes korában írt, a politikus és katonai vezető jegyzetkönyvében találták meg. A jegyzetfüzetet a Steven A. Schwartzmanról elnevezett New Yorki állami könyvtár őrzi, ami most ünnepli építésének századik évfordulóját. Ezt a napot azzal szeretné felejthetetlenné tenni a könyvtár, hogy lefőzeti a Washington sörét a Schmaltz Brewing Company-val.

Washington és az ő sörreceptje (klikkre nagyobb!)
Washington és az ő sörreceptje (klikkre nagyobb!)

A Schmaltz olyan söröket gyárt, mint a He'brew vagy a Coney Island Leger. A régi-új sörből csak 15 gallonnal fognak gyártani, és természetesen elég szabadon értelmezik a receptet, hogy a mai sörivó is képes legyen elfogyasztani.

shmaltz

Íme, a recept, Washington-módra:

"Végy egy nagy rostát teli komlóval és korpával. Főzd össze három órán keresztül. Szűrj át 30 gallont a hűtőedénybe, rakj bele 3 gallon melaszt, amíg még forró a sör. A legjobb, ha a hűtőedénybe rakod a melaszt és úgy öntöd rá a forró sört. Hagyd állni addig, amíg még kicsit melegebb, mint a vér. Majd tegyél bele egy kvart élesztőt, ha nagyon hideg van, takard le lepedővel, és hagyd dolgozni 24 órát. Majd az egészet öntsd egy hordóba, de a dugót ne dugd vissza, hadd dolgozzon még az élesztő. Még azon a héten palackozd, amikor főzted."

Oszd meg másokkal is!
Mustra