Létezik frissesség zuhanyzás nélkül?

Vegyünk egy keményebb vizsgaidőszakot. Vagy egy baráti sátrazást, mondjuk egy poros fesztiválon. Esetleg egy pénteki bulit, ami után barátnőnknél/pasinknál húzzuk meg magunkat, és szombat délután kómásan utazunk haza. Mindhárom felvázolt esetben nagy eséllyel elmarad a zuhanyzás, a fésülködés, hajmosás és sminkelés – illetve a sminklemosás –, és mindhárom esetben úgy érezzük magunkat azon a bizonyos másnapon mint a mosott szar.

tk3s 1f561036

Ilyenkor jönnek a különböző praktikák: izzadásgátló vagy parfüm, hátha elnyomja erősödő testszagunkat, hidegvizes arclögybölés, hátha szürke színünk rózsaszínre vált, serény rágózás szájszag ellen, higiéniai törlőkendők a kényes részekre... Az illatszergyártók ráéreztek a növekvő keresletre, és sorra dobják piacra saját frissítő, szagfedő termékeiket.

tk3s 1247088

Szerintünk a legegyszerűbb túlélőtechnika higiéniai kendőkkel felszerelkezni: az arcfrissítő, kézfertőtlenítő és intim higiéniás zsepiket pár száz forintért osztogatják a boltokban. Újabban nagy divat az ásványvizes vagy illatosított frissítő arcpermet: a L’Occitane-ban biztos találunk nekünk tetsző sprayt, de nem lesz olcsó - talán egy korrektor és egy szemránckrém is megteszi helyette.

Ön hogyan frissül fel?

Arcunkkal, szagunkkal még csak-csak tudunk valamit kezdeni, a hosszú, kócos, zsíros hajjal azonban már nehezebb dolgunk van: a legegyszerűbb lófarokba kötni, vagy vastag hajpánt –esetleg turbán– alá rejteni. Igényesebb nem zuhanyzóknak ott a szárazsampon – mondjuk a hajban maradt lisztszerű por a zsíros hajnál jóval kínosabb.

Ön hogy vészeli át az igénytelen napokat? Nem tesz semmit, vagy igyekszik megtartani az igényesség látszatát? Mi szokott önnél lenni kényes helyzetekben: kéztörlő, hajkefe, korrektor, parfüm, esetleg hajpánt? Szavazzon, vagy mondja el véleményét kommentben!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek