OFFLINE

Disznóbélből készít ruhát a román divattervező

2011. április 3., vasárnap 18:50

Oana Eliza Runcan ruhatervező egyáltalán nem szokványos alapanyagot talált ruhakölteményeihez. Az alapanyagot, pontosabban a disznóbelet először alaposan meg kell mosni, aztán meg kell szárítani, gondosan feldarabolni, és egy speciális papír segítségével ellenállóvá tenni. A 25 éves besztercei tervező ilyen lépéseket követően foghat neki a ruha megtervezéséhez és megalkotásához.

forrás: manna.ro
forrás: manna.ro

Oana Eliza Runcan elmondta, Lady Gaga extrém ruhakölteményei ihlették. A 2010-es éve egyik legnagyobb dobása a divatban ugyanis az volt, mikor Lady Gaga egy húskosztümben érkezett az MTTV díjkiosztójára. Az énekesnő jelmezéről később kiderült, hogy csak úgy mint Runcan ruhája,  tényleg egyenesen az állatból érkezett, és nem csak imitálta a nyers húst.

"Amikor valaki megnézi a ruhákat, meg sem fordul a fejében, hogy disznóbélből vannak, azt hiszi, hogy különleges papírból készültek. Én maszkabálban viselnék egy ilyen ruhát", magyarázta a kolozsvári Szépművészeti és Formatervezési Egyetem volt hallgatója.

A ruha megalkotása 600 lejbe (körülbelül 40 ezer forint) kerül, Oana 900 lejt (60 ezer forint) kér attól, aki meg is vásárolna egyet, írja a manna.ro.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta