Disznóbélből készít ruhát a román divattervező

Oana Eliza Runcan ruhatervező egyáltalán nem szokványos alapanyagot talált ruhakölteményeihez. Az alapanyagot, pontosabban a disznóbelet először alaposan meg kell mosni, aztán meg kell szárítani, gondosan feldarabolni, és egy speciális papír segítségével ellenállóvá tenni. A 25 éves besztercei tervező ilyen lépéseket követően foghat neki a ruha megtervezéséhez és megalkotásához.

forrás: manna.ro
forrás: manna.ro

Oana Eliza Runcan elmondta, Lady Gaga extrém ruhakölteményei ihlették. A 2010-es éve egyik legnagyobb dobása a divatban ugyanis az volt, mikor Lady Gaga egy húskosztümben érkezett az MTTV díjkiosztójára. Az énekesnő jelmezéről később kiderült, hogy csak úgy mint Runcan ruhája,  tényleg egyenesen az állatból érkezett, és nem csak imitálta a nyers húst.

"Amikor valaki megnézi a ruhákat, meg sem fordul a fejében, hogy disznóbélből vannak, azt hiszi, hogy különleges papírból készültek. Én maszkabálban viselnék egy ilyen ruhát", magyarázta a kolozsvári Szépművészeti és Formatervezési Egyetem volt hallgatója.

A ruha megalkotása 600 lejbe (körülbelül 40 ezer forint) kerül, Oana 900 lejt (60 ezer forint) kér attól, aki meg is vásárolna egyet, írja a manna.ro.

Oszd meg másokkal is!
Mustra