Eltünteti a ráncokat, élőben retusál a fényképezőgép

A Panasonic Lumix dmc-fp7 típusú fényképezőgép kisimítja ráncainkat, kifehéríti a fogainkat és ki is sminkel minket. Műhamvas és műfiatal lesz a fényképezett alany, műfogpaszta mosollyal. Ez a minimum, amit elvárhatunk az új eszköztől, ha hajlandóak vagyunk 230 dollárt (44 ezer forintot) kicsengetni érte.

cam1

Ha már a kezében tartja a kamerát és veszi a fáradtságot, hogy elmerüljön az alkalmazásaiban, akkor olyan gombokat találhat, ami nem csak a fényképét, hanem önt is megszépít. Ha használja az egyszerűség kedvéért szépítőgombnak nevezett alkalmazást, rózsás lesz az orcája, fehérebbek a fogai és halványabbak a ráncai.

Fotók: Tobey Grumet
Fotók: Tobey Grumet

A stylist.com újságírói kipróbálták az új készüléket és ahogy az a képeken látható, mindhárman határozottan jobban, ám rendkívül mesterségesen néznek ki a retusált felvételen, mint az eredetin. Talán kissé ijesztő a gondolat, hogy az emberek már annyira nem képesek elviselni a külsejüket, hogy azonnal ki szeretnék retusálni a fotójukat. Már azt sem bírják megvárni, hogy hazavigyék és feltöltsék a képeket a számítógépre. Persze így azonnal lehet küldeni a facebookra a fotókat, és mint tudjuk, a gyorsaság fél siker.

cam4

David Briganti a Panasonictól szépíti a helyzetet, szerinte az alkalmazás lehetőséget ad az embereknek, hogy kiéljék a kreativitásukat, és emellett remek szórakozás is. „A legtöbb beállítást az előtt kell elvégezni, hogy elkészül a kép, ebben az új alkalmazásban az a nagyszerű, hogy akkor is változtathatunk a fényképen, ha már elkészült”- tette hozzá.

cam3

A szépítőgomb két részből áll: esztétikai beállítások, aminek megnyomásával a bőrünk szebb lesz, a fogaink fehérebbek, valamint a sminkes beállítások, aminek segítségével az alapozót kenhetünk a képmásunkra, kifesthetjük a szemünket és szánkat is. A tesztet végző újságírók szerint az alapozó és a szemfesték versenyez a legrosszabb applikáció címérért, mert az alapozó mindegyik funkciója sápadttá a szemfesték meg idiótává varázsolta őket. Az esztétikai beállítások, ugyan eredményesnek bizonyultak, de inkább azt tanácsoljuk, hogy ne árulja el soha, senkinek, hogy ehhez a szépítő módszerhez folyamodott, mert előfordulhat, hogy hülyének nézik.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek