Nem szabad fogynia a leghíresebb magyar plus size modellnek

Demmer Erika 42-es méretet hord, és hihetetlen sikereket tudhat a magáénak a nemzetközi modellszakmában. Ellentétben a címlapról mosolygó csontsovány modellekkel Erikának arra kell figyelnie, hogy ne fogyjon, így boldogan hamburgerezik és sosem éhes.

Demmer Erika szerint a divatszama női ideálja abnormális. "Egy felnőtt nő nem úgy néz ki mint a tizenéves modellek a kifutókón és magazinok címlapján. Ha visszaemlékszünk az igazi szupermodellekre, mint Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Cindy Crawford, ők még nők voltak. Igazi amazonok. Nem csontkollekciók. Ha az igazi nők végre megint divatba jönnek, elérkezik a nőiesség reneszánsza, és el is kell hogy jöjjön, ha nem akarjuk, hogy a gyerekeink tizenhatévesen elkezdjenek diétázni, mert egyszerűen nem férnek bele az xs-es rucikba."

A modell tíz éve dolgozik a divatszakmában, kezdetben hagyományos modellként tevékenykedett, ám a várva várt áttörés csak később, a profilváltás után következett be a karrierjében. Amikor Erikára felszaladt néhány extra kiló, az egyik ismerőse javasolta neki, hogy próbálja ki magát plus size modellként. Erika 180 centi magas, 42-es méretet hord, és a súlycsoport váltás után sikert-sikerre halmoz a munkájában.

"Szigorú szerződéseim vannak a klienseimmel, amelyek értelmében nem változtathatok a külsőmön, és nem fogyhatok le. Egy plus size modell esetében az a legfontosabb, hogy arányosan hízzon, ez főként genetika kérdése, de én azért némi sportolással is rá segítek".

A fent említett szakmai követelménynek megfelelően Erika a magyar Glamour magazin fotózásán is egy hatalmas hamburgerrel indított, bevallása szerint húst hússal eszik a legszívesebben, és imádja a kiadós, nyugodt, beszélgetős ebédeket, vacsorákat. Európában jelenleg a hamburgi Okay Models képviseli, és bár az Egyesült Államokban is van szerződött ügynöksége, ott viszonylag keveset foglalkoztatják. "Amerikában én túl soványnak számítok. Ott a plus size a 46-os méretnél kezdődik" - mondja nevetve.

Demmer Erika a Velvetnek azt mondta, nem érti, Magyarországon miért nem láthatunk a hirdetésekben 36-osnál nagyobb modelleket, holott a legtöbb nő ennél nagyobb ruhákat hord. "40-es méret felett a nőknek itthon sokszor iszonyatosan nehéz szép ruhákat találniuk, holott Európában időközben nagyon sok divatcég erre specializálódott és a nagyobb divatcégek is időközben észrevették, hogy nem engedhetik meg maguknak anyagilag, hogy ne fogalkozzanak ezekkel a kliensekkel. Németországban a nők több mint 50 százaléka 40-es feletti konfekciót hord. Szörnyű, hogy itthon csak C&A-nak vannak plusszos holmiai, pedig óriási az érdeklődés. Németországban már a ducibb hölgyek sem takaragatják magukat, hanem büszkén viselik a méretüket és kikérik maguknak, ha sátrakba akarják öltöztetni őket. Magyarországon még sok a bepótolni való ezen a témán" - fogalmazott a topmodell, aki a Glamour Women of the Year gáláján a 40-es és nagyobb méretű nőket képviseli.

Oszd meg másokkal is!
Mustra