Vért és zsírt az arcba

Vámpírfeltöltésként és vámpír-arcfelvarrásként is reklámozzák azt az új szépségklinikai eljárást, amelynek lényege, hogy a páciens saját vérét injektálják az arcába. A kisimult bőrre vágyóktól vért vesznek, azt egy speciális centrifugába helyezik, szétválasztják a vérlemezkéket és a bőr alá juttatják őket, hogy serkentsék a kollagéntermelést.

Előtte, utána
Előtte, utána

Egyes orvosok arra esküsznek, hogy akár 18-24 hónapig is látható a vérinjekció hatása, mások szerint hivatalosan semmi bizonyíték nincs arra, hogy ilyen sokáig tartana. Maga az eljárás amúgy egyéntől függőn 900-1500 dollárba (174 ezer – 290 ezer forintba) kerül.

A Selphyl nevű módszert 2009-ben kezdték el használni az Egyesült Államokban és körülbelül háromszáz orvos alkalmazza, számol be a New York Times. Egy tévéműsorban például dr. Drew Ordon, a módszer iránt elkötelezett orvos azt mondta, páciense arca látványosan felfrissült a beavatkozás után, igaz, róla zsírt is csapoltak, és azt is az arcába juttatták.

Ön szerint jó dolog a Selphyl?

Joan Sarlo, egy 56 éves asszony, miután rajta is végrehajtották a vérinjekciót, a New York Timesnak azt mondta, a lehető legjobban akar kinézni, a lehető legtermészetesebb módon. „Mi lehetne jobb erre, mint a saját vérünk?” - fogalmazott.

A módszert alkalmazó orvosok egyetértenek vele, mondván, a saját testünkből vett feltöltőanyagok ritkábban járnak kellemetlen mellékhatásokat, mint a szintetikus töltelékek. Már csak az a kérdés, hogy van-e értelme a vérinjekciónak. Dr. Phil Haeck, az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának elnöke szerint az égvilágon semmi. Önök szerint?

Oszd meg másokkal is!
Mustra