Íme a világ legdrágább táskája

Egy szív alakú retikül nyerte el a minden idők legdrágább táskája címet. A 3,8 millió dolláros (körülbelül 750 millió forint) árra azonban nem a forma, hanem a felhasznált anyagok szolgáltatnak magyarázatot.

Mouawad 1001 Nights Diamond Purse
Mouawad 1001 Nights Diamond Purse

A "Mouawad 1001 Nights Diamond Purse" fantázianévre hallgató modell ugyanis 4517 gyémánttól szikrázik. Ezek közül 105 sárga, 56 rózsaszín, 4356 pedig színtelen - összesen 381.92 karátot tesznek ki. A táska alapja 18 karátos arany, amelyen tíz aranyműves dolgozott hónapokig, összesen 1100 munkaórát.

“Arra teremtetett, hogy lenyűgözzön rendkívüli kidolgozottságával és részletgazdagságával” - mondta el az ékszertáskáról Pascal Mouawad, az 1890-ben alapított House of Mouawad egyik vezetője. Arról egyelőre nem tudni, hogy bárki vett volna akár egyetlen példányt is, de ennek oka lehet, hogy csak nemrég mutatták be.

A dubai ékszerkészítőknek nem ez az első szokatlan kreációja: a Mouawad melltartókat is készített már, hasonlóan bőkezűen bánva a gyémánttal - például a Victoria’s Secret számára.

Oszd meg másokkal is!
Mustra