Mihalik Enikő három arca Madridban


A napokban zajlik a madridi divathét, ahol sok ismert modell is meg szokott jelenni a bemutatókon, mert a spanyolok általában úgy időzítik a divathetüket, hogy a modelleknek legyen idejük a New York-i és a londoni divathét közötti pár napban itt is kényelmesen munkát vállalni, kényelmesen átköltözni az Egyesült Államokból Európába.

Modell: Mihalik Enikő, tervező: David Delfin
Modell: Mihalik Enikő, tervező: David Delfin

A divathét annyiban különleges, hogy az időzítés miatt a legismertebb modellek is megjelennek bemutatni néhány ruhát, a tervezők közül viszont eljöhet az a réteg is, amelyiknek nincs pénze például megfizetni a londoni divathetet.

Az idei divathéten megjelent Mihalik Enikő is, akit egyre többet foglalkoztatnak, ezt bizonyítja az is, hogy vasárnap három különböző bemutatóról készült galériában is megtaláltuk.

Mihalik szerepelt a spanyol David Delfin bemutatóján (lásd a fenti fotót). Delfin korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy karrierje elején készített egy kollekciót, amit a szürrealista festő, Magritte és Louis Bunuel művei ihlettek. 2003-ban olyan bemutatót hozott össze, ahol a modellek arcát az arab burkához hasonló kendővel takarta, nyakukban kötél lógott, így próbálta meg felhívni a figyelmet az Afganisztánban folyó háborúra. Sok vitát kiváltott bemutatója ellenére díjat kapott a 2003-as madridi divathéten.

Modell: Mihalik Enikő, tervező: Kina Fernandez
Modell: Mihalik Enikő, tervező: Kina Fernandez

A következő Kina Fernandez bemutatója volt, ahol láthatták Mihalik Enikőt. Fernandez 1975 óta van jelen a spanyol divatvilágban, alapvetően magas minőségű, pret-a-porter ruhákat készít, de tervezett már fürdőszoba-bútorokat és szemüvegeket is. Kollekcióit általában a madridi divathéten mutatja be, ahol már 1999 óta folyamatosan jelen van.

A harmadik az 1971-es születésű Juanjo Oliva bemutatója volt. Oliva illusztrátorként, valamint bemutatószervezőként dolgozott együtt több ismert tervezővel is, közben Spanyolországban és New Yorkban végezte tanulmányait. Első szalonját a kétezres évek elején nyitotta meg, a saját elképzelései megvalósítása mellett szabóként is dolgozik exkluzív közönségének, legalábbis a honlapján található önéletrajza alapján. Nagyjából öt éve szerepel a madridi divathéten, több díjat is nyert az évek során, 2005-ben és 2009-ben is az övé lett a madridi divathéten a legjobb kollekciónak járó elismerés.

Juanjo Oliva bemutatója
Juanjo Oliva bemutatója
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek