Diva Zappa kötés-horgolásból is meg tud élni

Frank Zappáról vagy gyermekeiről azért jó írni vagy olvasni, mert ilyenkor a szövegben mindig ott van az 1993-ban elhunyt rocklegenda négy gyermekének neve. Születési sorrendben: Moon Unit Zappa (nő), Dweezil Zappa (férfi), Ahmet Emuukha Rodan Zappa (férfi), Diva Thin Muffin Pigeen Zappa (nő). Ez a poszt négyük közül az utóbbiról szól, aki érthető okokból nem a teljes nevét használja, hanem csak Diva Zappaként ismert.

Nézze meg a galériát!

A 31 éves művésznő először színészkedéssel próbálkozott, sőt, 1999-ben egy kislemeze is megjelent, de úgy néz ki, újabban a divatiparnál kezd megállapodni. Hand Made Beauty néven egy website-ot működtet, ahol saját kezűleg kötött vagy horgolt ruházati termékeit árusítja. Az oldal ugyan most nem működik, azaz vásárolni nem lehet rajta keresztül, de szerencsére itt van a galériánk, amelyben Diva Zappa maga mutatja be, kézimunkával készült ruháit. Kattintson a fotóra!

Már csak azért is kíváncsian várjuk a webshop beindulását, mert ekkor ki fog derülni, mennyibe kerül mondjuk egy Diva Zappa által saját kezűleg kötött poncho. Az én nagymamám nyugdíjkiegészítésként 75 éves koráig bedolgozott egy gyerekruhákat árusító butiknak. Gyerekruhákat kötött nekik, de mindig arra panaszkodott, hogy a kézimunkát nem fizetik meg rendesen. A vidám fotókból (és a website bevezető szövegéből) arra lehet következtetni, hogy Diva Zappa talált valami kifizetődőbb üzleti modellt: kliensei között olyan nevek vannak, mint Tom Cruise, Kirsten Dunst vagy Orlando Bloom.

A művésznő egyébként nem azzal a módszerrel dolgozik, hogy felüti a Fürge ujjakat, aztán ami megtetszik belőle neki, azt elkészíti. Ehelyett azt mondja magáról, hogy előzetes terv nélkül kezd el kötni-horgolni, ráérez arra, mit hogyan csináljon, milyen színeket használjon, és menet közben alakul ki, hogy az éppen készülő mű milyen ruhadarab lesz. “A készülő mű mondja meg, hogy milyen ruhadarab szeretne lenni.” Diva Zappa alkotásainak meghatározására mind a “divat”, mind a “hordható képzőművészet” kifejezéseket szokták alkalmazni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra