OFFLINE

Másodpercenként 350 ezer Ft-ba került Marc Jacobs divatbemutatója

2011. február 18., péntek 17:10

Legalább 1 millió dollárba (azaz kb. 200 millió forintba) került Marc Jacobs legutóbbi divatbemutatója, amit a most zárult New York-i divathéten tartottak, és ahol a fenti fotó készült. Az adatot Robert Duffy, az amerikai divattervező üzlettársa árulta el a New York Timesnak. A lap ebből úgy számítja, hogy a 2011-12-es ősz-téli szezonra tervezett ruhákat bemutató műsor másodpercenként 1750 dollárba, azaz kb. 350 ezer Ft-ba került. Másodpercenként, és ebben a ruhák előállítási költsége természetesen nincs benne.

A kíváncsiak számára egy kicsit részletezték, hogy akkor mi adja ki ezt a csillagászati összeget. A mindössze kilenc és fél percig tartó bemutató díszletét például Kaliforniából hozatták, így rakták össze a kifutót és a hátteret. A műsorban 63 modell tűnt fel, őket 70 öltöztető öltöztette, 50 fodrász fésülte és 35 sminkes festette ki. Ehhez képest már bagatellnek tűnnek az olyan költségek, hogy például csak a modellek frizurájának elkészítéséhez 36 ezer forint értékben használtak fel igazi emberi hajból készült póthajat.

Mivel az esemény lebonyolításához egy rendezvényszervező cég is kellett, elmondható, hogy a divatbemutatón összesen kb. 250 személy dolgozott. Hogy mire ment el az egymillió dollár, az alábbi videón is megtekinthető.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta