Menő vagy ciki a kézzel készült szusicukor?

Nemrég a japán giccskultúra, a kavaí egyik csodás mutációját mutattuk be itt a menő/cikiben, azokat a miniatűr gyűrűket, amik mindenféle ételeket formáznak. Most elérkezett az idő a konapunhoz, vagyis annak egy változatához. Konapun a gyűjtőneve azoknak a játékoknak, amiknek az a lényege, hogy nagyon élethű, sokszor miniatürizált műételeket készítenek, az elkészítési folyamat minden részén végighaladva. Ehhez hasonlítanak nagyon azok a cukorkák, amiket borzasztó körülményes elkészíteni, és szintén ételeket imitálnak, mint például a szusi kaviárral. A Curiosite japán szerzője intellektuális nevelés cukorkának hívja ezeket a cukrokat, amelyeknél víz és a dobozban kapott különféle összetevők összekeverésével mindenféle ételeket állíthatunk elő. A dolognak az elkészítése érdekes, az íze a beszámolók szerint egységesen édes, viszont azt írják, hogy az egyes összetevők állaga hasonlít az eredetire. Egy doboz körülbelül 5-600 forintnyi japán jenbe kerül. Tetszik?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek