OFFLINE

Menő vagy ciki a kézzel készült szusicukor?

2011. február 17., csütörtök 21:47

Nemrég a japán giccskultúra, a kavaí egyik csodás mutációját mutattuk be itt a menő/cikiben, azokat a miniatűr gyűrűket, amik mindenféle ételeket formáznak. Most elérkezett az idő a konapunhoz, vagyis annak egy változatához. Konapun a gyűjtőneve azoknak a játékoknak, amiknek az a lényege, hogy nagyon élethű, sokszor miniatürizált műételeket készítenek, az elkészítési folyamat minden részén végighaladva. Ehhez hasonlítanak nagyon azok a cukorkák, amiket borzasztó körülményes elkészíteni, és szintén ételeket imitálnak, mint például a szusi kaviárral. A Curiosite japán szerzője intellektuális nevelés cukorkának hívja ezeket a cukrokat, amelyeknél víz és a dobozban kapott különféle összetevők összekeverésével mindenféle ételeket állíthatunk elő. A dolognak az elkészítése érdekes, az íze a beszámolók szerint egységesen édes, viszont azt írják, hogy az egyes összetevők állaga hasonlít az eredetire. Egy doboz körülbelül 5-600 forintnyi japán jenbe kerül. Tetszik?

2135 szavazat 3012 szavazat

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta