Nagyobb méretekkel, kaliforniai életérzéssel várja a Levi’s a nyarat

Már tavaly ősszel írtunk a Levi's „személyre szabott” farmerekből álló kollekciójáról, ami akkoriban debütált. A Curve ID termékcsaládot állítólag azért fejlesztették ki, hogy mindenki megtalálja magának a tökéletes farmert - azzal a jelszóval, hogy nem a méret, hanem a forma a lényeg. A minél tökéletesebb eredmény érdekében több mint 60 ezer nő alakját, formáit vizsgálták meg, hogy személyre szabott fazonokat gyárthassanak a csípő és a fenék kerületeinek különbségére alapozva.

A szerkesztőség két tagja is kipróbálta, hogy vajon a három csoport közül melyikbe tartozik annak reményében, hogy így talán nem lesz akkora horror a jövőben a nadrágvásárlás. Nos, a kísérlet ebben az esetben nem volt túl eredményes, de világszerte állítólag sokan távoztak elégedetten az üzletekből.

A cég a tavalyi premier óta készített egy újabb felmérést, amiből kiderült, hogy a vásárlók még több méretre, fazonra vágynak. Többek közt sokan vannak, akik szeretnék, ha olyan nadrágokat is lehetne kapni, amelyeknek egy kicsivel magasabban van a derékvonala. Nos, míg a modern darabokra továbbra is alacsonyabb derékvonal jellemző, a klasszikus jelzővel ellátott nadrágokkal viszont teljesítették a kívánságukat. Állítólag ez a pár centi is nagyon sokat számít, van, akinek a klasszikus fazonok sokkal előnyösebb külsőt kölcsönöznek.

Mint az új kollekciót bemutató sajtóeseményen megtudtuk, példának okáért a Megasztár 5 győztese, Tolvai Renáta is azok közé tartozik, akik sokkal csinosabbak a magasabb derékvonalú nadrágokban, amelyek egyébként combnál szárszélességben is különböznek egy kicsit „modern” társaiktól. Ami a méreteket illeti, míg a korábbi fazonok a 22-estől a 32-es derékméretben voltak kaphatóak, a kínálat most kibővül a 34-es mérettel, 2011 őszétől pedig a 36-os és 38-as méretek is a polcokra kerülnek.

A szabályrendszer

Slight Curve: kiemeli a derekat, kihangsúlyozva a csípőt. Ha általában a farmer megfelelő a combon és csípőben, de derékban szűk, akkor a problémára a Slight Curve fazon a megoldás.

Demi Curve : követi az alakot, és egyben finomítja  is. Ha a farmernadrágok általában derékban jók, de nem követik az alakot, akkor a Demi Curve fazon ajánlott.

Bold Curve: körülöleli a derekat anélkül, hogy a farmer bevágna vagy elállna a deréktól. Ha a farmer jó a combodon és csípődön, de eláll derékban, akkor a Bold Cuvre lesz az igazi.

Ami a teljes aktuális tavaszi/nyári kollekciót illeti, a tervezőket Kalifornia ihlette meg, és hogy könnyebb legyen választani, a cég ismét három csoportba sorolta a vásárlókat. Vannak a lázadók, nekik a fekete, koptatott, viharvert szürkéig, fehérig mart farmereket javasolják, valamint pólókat kifakult kockákkal és csíkokkal. Ja és persze a zöld színről se feledkezzünk meg, hiszen a lázadó „stílusa megalkuvást nem tűrő, praktikus military, nyárias rock&roll”.

Ami a farmermániásokat illeti, róluk állítólag annyit érdemes tudni, hogy „sok fehér holmijuk, ingük, pólójuk, pulóverük és kötött felsőjük van, ezek mind passzolnak a ruhatár régebbi farmer darabjaihoz. Indigó kockákkal és vonalakkal együtt patchworknyomatok és csíkok teszik teljessé a fazonokat”.

Végül következzenek a nagymenők és a hercegnők: „megjelenésük a tengerparti külsővel megspékelt főiskolás stílus, vagyis a fiúknak a bomberdzsekik, rövidszárú chino nadrágok, napszítta kockás anyagok, kényelmes pólók, a lányoknak pedig a tunikák, bő pólók miniszoknyával vagy sorttal” a megfelelő darabok. Ha ezekből többet szeretne látni, kattintson valamelyik képre, a galériában vannak saját fotóink és rengeteg termékfotó is!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek