OFFLINE

Nagyobb méretekkel, kaliforniai életérzéssel várja a Levi’s a nyarat

2011. február 13., vasárnap 08:52

Már tavaly ősszel írtunk a Levi's „személyre szabott” farmerekből álló kollekciójáról, ami akkoriban debütált. A Curve ID termékcsaládot állítólag azért fejlesztették ki, hogy mindenki megtalálja magának a tökéletes farmert - azzal a jelszóval, hogy nem a méret, hanem a forma a lényeg. A minél tökéletesebb eredmény érdekében több mint 60 ezer nő alakját, formáit vizsgálták meg, hogy személyre szabott fazonokat gyárthassanak a csípő és a fenék kerületeinek különbségére alapozva.

A szerkesztőség két tagja is kipróbálta, hogy vajon a három csoport közül melyikbe tartozik annak reményében, hogy így talán nem lesz akkora horror a jövőben a nadrágvásárlás. Nos, a kísérlet ebben az esetben nem volt túl eredményes, de világszerte állítólag sokan távoztak elégedetten az üzletekből.

A cég a tavalyi premier óta készített egy újabb felmérést, amiből kiderült, hogy a vásárlók még több méretre, fazonra vágynak. Többek közt sokan vannak, akik szeretnék, ha olyan nadrágokat is lehetne kapni, amelyeknek egy kicsivel magasabban van a derékvonala. Nos, míg a modern darabokra továbbra is alacsonyabb derékvonal jellemző, a klasszikus jelzővel ellátott nadrágokkal viszont teljesítették a kívánságukat. Állítólag ez a pár centi is nagyon sokat számít, van, akinek a klasszikus fazonok sokkal előnyösebb külsőt kölcsönöznek.

Mint az új kollekciót bemutató sajtóeseményen megtudtuk, példának okáért a Megasztár 5 győztese, Tolvai Renáta is azok közé tartozik, akik sokkal csinosabbak a magasabb derékvonalú nadrágokban, amelyek egyébként combnál szárszélességben is különböznek egy kicsit „modern” társaiktól. Ami a méreteket illeti, míg a korábbi fazonok a 22-estől a 32-es derékméretben voltak kaphatóak, a kínálat most kibővül a 34-es mérettel, 2011 őszétől pedig a 36-os és 38-as méretek is a polcokra kerülnek.

A szabályrendszer

Slight Curve: kiemeli a derekat, kihangsúlyozva a csípőt. Ha általában a farmer megfelelő a combon és csípőben, de derékban szűk, akkor a problémára a Slight Curve fazon a megoldás.

Demi Curve : követi az alakot, és egyben finomítja  is. Ha a farmernadrágok általában derékban jók, de nem követik az alakot, akkor a Demi Curve fazon ajánlott.

Bold Curve: körülöleli a derekat anélkül, hogy a farmer bevágna vagy elállna a deréktól. Ha a farmer jó a combodon és csípődön, de eláll derékban, akkor a Bold Cuvre lesz az igazi.

Ami a teljes aktuális tavaszi/nyári kollekciót illeti, a tervezőket Kalifornia ihlette meg, és hogy könnyebb legyen választani, a cég ismét három csoportba sorolta a vásárlókat. Vannak a lázadók, nekik a fekete, koptatott, viharvert szürkéig, fehérig mart farmereket javasolják, valamint pólókat kifakult kockákkal és csíkokkal. Ja és persze a zöld színről se feledkezzünk meg, hiszen a lázadó „stílusa megalkuvást nem tűrő, praktikus military, nyárias rock&roll”.

Ami a farmermániásokat illeti, róluk állítólag annyit érdemes tudni, hogy „sok fehér holmijuk, ingük, pólójuk, pulóverük és kötött felsőjük van, ezek mind passzolnak a ruhatár régebbi farmer darabjaihoz. Indigó kockákkal és vonalakkal együtt patchworknyomatok és csíkok teszik teljessé a fazonokat”.

Végül következzenek a nagymenők és a hercegnők: „megjelenésük a tengerparti külsővel megspékelt főiskolás stílus, vagyis a fiúknak a bomberdzsekik, rövidszárú chino nadrágok, napszítta kockás anyagok, kényelmes pólók, a lányoknak pedig a tunikák, bő pólók miniszoknyával vagy sorttal” a megfelelő darabok. Ha ezekből többet szeretne látni, kattintson valamelyik képre, a galériában vannak saját fotóink és rengeteg termékfotó is!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.02.13 09:46:40twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX

  En ferfi letemre allandoan bajban vagyok a nadragvasarlasnal.
  Sajnos eleg vastagok a combjaim (futassal is csak par centit tudok lefaragni belole) es az a nadrag ami derekban jo az combban szuk nekem.

 • 2011.02.13 09:54:31Upuaut

  Nekem meg rövidek a lábaim. Még nem tudtam olyan nadrágot venni két alkalmat leszámítva, hogy nem kellett felvarrni.

 • 2011.02.13 10:02:19libra121

  Nos én ezeket ötvözöm...comb és fenék részen alig bírom felszenvedni a nadrágot, derékban pedig belefér még egy ember, ráadásul a nadrágok 99%-a olyan hosszú nekem, hogy abból lehetne még egy. Amik esetleg jók lennének azok meg 10el kezdődnek, amit pedig sajnos elég ritkán engedhetek meg magamnak. Éljenek a leárazások.

 • 2011.02.13 10:08:25lugoka

  "En ferfi letemre allandoan bajban vagyok a nadragvasarlasnal." Teljesen egyetértek. Nagyon régóta bringával járok mindenhova és egy-két márka kivételével nem találok magamnak farmert. Ha derékba jó, akkor olyan szűk a combomon mint egy harisnya. Vagy fel se tudom húzni:( Legutóbb mondtam egy lányzónak, hogy párhuzamos szárú farmert szeretnék. Úgy nézett rám mintha másik bolygóról jöttem volna:)

 • 2011.02.13 10:35:48Kelly és a szexi dög

  ennyi köcsögöt...

 • 2011.02.13 10:57:57FD&C Red No. 40

  Lugoka, a farmeren kívül nincs más nadrág?

 • 2011.02.13 11:03:16=Daniken=

  A Levi's inkább a minőségi problémákra menjen rá, hogy ne essen szét egy nyomorult gatyó fél év alatt, amikor a made in germany példányok 3 évet is kibírtak régen. Nem az anyagiak miatt, hanem mert egy jól bejáratott nacinak nincs párja, szeretem sokáig hordani, még ha váltogatom is azt a 3-4-et és nem hordom minden nap.

 • 2011.02.13 11:13:01=Daniken=

  " a párhuzamos szárúval" nem is csodálom:-DDDD

 • 2011.02.13 11:14:00Kremyyy

  Széles csípő+vékony lábak,erre legyen szíves valaki kitalálni már farmert. Csak jeggingst tudok hordani,ami nyúlik,a sima cipzáras,gombos farmer rám sem jön vagy túl nagy. A 36-os méret nem azt jelenti,hogy nincs csípőm,attól még,hogy kvázi vékony vagyok...

 • 2011.02.13 11:14:28antiszociális exlúzer

  FD&C Red No. 40

  Miből gondolod, hogy más típusú nadrágokból többféle szabású van?
  Nincs. Azokból is ugyanolyan nehéz megfelelőt vennie annak, aki nem "tankönyvi" testarányokkal rendelkezik.
  Persze szabathat, de azért csak jobb a farmer sok esetben, lévén tartós és kényelmes.

 • 2011.02.13 11:18:37antiszociális exlúzer

  lugoka

  Nem az egyenes szárúra gondoltál? :)

 • 2011.02.13 11:25:10Gyöngysor

  Egyetértek veletek.
  A farmervásárlás maga a rémálom. Agybajt és egyéb betegségeket kapok ha farmerboltba tévedek. Undormányos, anorexiás tizenévesekre való csőfarmer van mindenfelé, még a rémálmomban is. Évek óta 1 márkát vettem, de mára már sajnos ők is elhülyültek.

 • 2011.02.13 12:17:05lugoka

  FD&C Red No. 40 Ne aggódj, nem csak egy nadrágom van :)
  antiszociális exlúzer De, és még el is mutogattam neki. Aztán feladtam:)

 • 2011.02.13 12:59:52Proton

  lugoka:
  A "párhozamos szárú" szavaktól valószinűleg sokkot kapott a leányzó, mert előtört belőle egy szomorú nyári nap emléke, amikor a matek pótvizsgán hasonló szavak hagyták el tanára száját.

 • 2011.02.13 13:27:38lugoka

  Proton:
  :) Akkor azért fagyott le?

 • 2011.02.13 13:45:32dedalon74

  Nekem a méretezéssel van problémám.
  Miért nem lehet egy nemzetközileg elfogadott számrendszert bevezetni?
  Más a UK, az USA, a japán, az európai, mexikói.
  A másik, hogy köztes méreteket nem lehet kapni.
  Én pl: 35/31-est hordanék(nem vagyok magas), a barátnőm meg 27/29-est(méret/szárhossz).
  Ilyeneket beszerezni képtelenség.
  Plusz megfejelték ezt a nagy cégek a felülméretezéssel, hogy az elhízott amerikai vásárlók ne érezzék magukat kellemetlenül(még mindig 34-es a méretem!_lófaxt az már rég 36-os stb.)
  Sokan nem szeretik felhajtani a nadrágot mert "leesik" a koptató, és csúnya lesz a nadrág alja.
  Van megoldás:
  A nadrág alját levágjuk 1cm ráhagyva, majd a nadrágot megfelelő méretre levágjuk, de megint hagyunk rá 1 centimétert, színt-színre fordítva összeendlizzük majd a koptató varrása felett letűzzük.
  Így megmarad a koptató, és alig látszik a varrás. Oda kell figyelni a visszavarráskor a megfelelő oldalakra(eleje-hátulja), hogy az oldalvarrás szépen fusson!

 • 2011.02.13 14:27:59magyar bucó

  Tökéletes farmer? Az 501-es örök. :)

 • 2011.02.13 14:43:00Anti Anyag

  Utoljára jó Levis farmert talán a 80-as évek közepéig lehetett kapni, régebben a tangón, később már az üzletekben is. Sötétkék, merev és nagyon szépen kopik.

  Farmer felső hasonló, manapság már ilyen farmerok nincsenek, a farmer vagy a szegények mindennapi gatyája lett, vagy extrém drága divatcucc.

  Mindkettő olyan ócska anyagokból, hogy a régebbi magyar trappernak is csak messziről köszönhetnek, nem hogy az eredeti Levi`s-nek.

  Ráadásul farmerkabátokból választék sincs. A minap bejártam a divatos üzleteket felsőért, üzletenként talán ha két fajta, azok is horror áron gagyi anyagból, hímzéssel.

  Elmentem a kínaiakhoz és végül ott sikerült negyedáron egy sötétebb, férfi szabásút kifogni, náluk még viszonylag nagy a választék. Késő őszi és kora tavaszi kabátot béléssel szerintem nem is kapni sehol.

  Vissza kellene térniük a 70-es évek anyagához, vissza kell hozni az eredeti báránybunda bélést a késő őszi, kora tavaszi felsőknél és akkor újra rendszeres vásárló vagyok.

 • 2011.02.13 14:45:52ortilio

  Kelly! te szoknyában jársz vagy tógában?

 • 2011.02.13 14:59:27giantoctopus

  csak levisben talaltam tokeleteset magamnak

 • 2011.02.13 17:25:52pazvega

  Nekem a Levi's Demi Curve bejott, ezenkivul Diesel, G-star.

 • 2011.02.13 18:21:47CSÉ

  Ezek a gatyák nem szépek, még a piacon is szebbeket láttam a nyáron, amikor utoljára voltam.

  Nem hiszem, hogy ilyen kövérek az emberek. Rajtam tökéletesen áll a 34/34-es. Nem értem milyen amorf test kell ahhoz, hogy valakinek rémálom legyen a nadrágvásárlás.

  Ja, és igen, úgy általában utálom a törpéket meg a kövéreket, és nem vagyok velük empatikus. Ez van.

 • 2011.02.13 20:08:30antiszociális exlúzer

  "Nem értem milyen amorf test kell ahhoz, hogy valakinek rémálom legyen a nadrágvásárlás."

  Ez hülyeség. Elég hozzá a kissé széles (NEM hájas) csípő. Mert homokóraalkatra se nagyon terveznek farmert.

 • 2011.02.13 21:01:15CSÉ

  Fiú létedre homokóraalkatod van?

 • 2011.02.13 23:08:40=Daniken=

  CSÉ:
  a 34/34 nekem is tökéletes, a 33/34 még jobb. DE sajna vannak emberek, akik nem tehetnek róla, hogy a genetika nagy szívás...erős felsőtest, cérna lábak, rövid lábú valaki, vagy pont nagyon magas, de ehhez nem akkora mint Hulk...ezért tökéletes farmer nincs.nem is lesz. óriási mákod van neked is, hogy a konfekció méret pont te vagy.

  és akkor még nem beszéltünk a cipőkről. vagy női ruhákról. volt olyan barátnőm, akire a legkisebb méret épp jó volt, és ennek ellenére sokszor volt, hogy tökjó gyerek méretű cuccokat lőtt röhejes pénzekért, ellensúlyozva, hogy a 36-os lábra szinte alig kapott olyat ami megtetszett neki...

 • 2011.02.14 00:10:42wowerman

  levi's 501 évek óta

 • 2011.02.14 08:39:22fionna

  ne lógjon a gatya

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta