Túlsúlyosból lett anorexiás, 66 kilót fogyott

A Princes Risboroughban élő Lauren Brudenell mindig testesebb volt a barátainál, tinédzserként 104 kilót nyomott a maga 170 centiméterével. Tizenhat évesen úgy döntött, hogy diétázni kezd, mivel nem akarja többé álomba sírni magát a többiek gúnyos megjegyzései miatt. Sajnos egyik végletet a másik követte, két év alatt hatvanhat kilótól szabadult meg, és miután körülbelül annyit nyomott, mint egy tízéves gyerek, kórházba került.

Mint a Daily Mirrornak elmondta, kisgyermekként nem igazán aggódott amiatt, hogy kicsit különbözik a többi lánytól. Idővel azonban egyre jobban bosszantották a megjegyzések. „Az egyik évben az iskola kezdete előtt elmentünk ruhát vásárolni. Az első ruha, amit felpróbáltam nagyon kicsi volt rám. Három nagyobbat is felvettem, mire sikerült megtalálni a megfelelő méretet. Az anyukám azt mondta, hogy növésben vagyok, de az elkövetkezendő hetekben rájöttem, hogy mennyire különbözök a barátaimtól. Sokkal nagyobb voltam, mint ők. De boldog voltam, nem foglalkoztam ezzel túlságosan” – nyilatkozta Brudenell.

Idővel persze egyre jobban zavarta a súlya, sokszor sírva ment haza. „Egyszer eltört alattam egy pad. Nagyon sokan kinevettek. A barátaim próbáltak megnyugtatni, de nagyon felkavart az eset” – mondta a lány, aki megpróbálta elrejteni érzéseit, és az evéssel próbált enyhíteni bánatán, így vigasztalta magát. Egyre nagyobb adagokat evett, sok édességet, rágcsálnivalót tömött magába. Sajnos ez nem segített, egyre rosszabbul tanult, és attól félt, hogy nem veszik majd fel az egyetemre.

A kaput az évzáró bulin készült fotók tették be. A fiatal lány 2008 nyarán úgy döntött, hogy változtat eddigi szokásain. Először csak a csokoládéról, a rágcsálnivalókról mondott le, majd egyre több étkezést hagyott ki. „Míg korábban mindent magamba tömtem, egyik napról a másikra szinte már semmit sem ettem. Szilvát, puffasztott rizst eszegettem napközben, és este vacsoráztam egy keveset, hogy a szüleim ne jöjjenek rá, mi a helyzet. Az asztal alá rejtettem az ételt, majd később kidobtam. Az anyukám észrevette, hogy fogyni kezdtem. Azt hazudtam neki, hogy csak a káros ételekről mondtam le. Arra kért, hogy legyek óvatos” – nyilatkozta Brudenell, aki csak arra vágyott, hogy mások elfogadják, és ne legyen többé ő a kövér lány.

Egy év alatt közel 50 kilótól szabadult meg. Az édesanyja elvitte őt egy háziorvoshoz, aki persze azt tanácsolta neki, hogy szedjen magára egy kis súlyt. „Én azonban pont az ellenkezőjét tettem. Naponta többször is megmértem magam, és az életem a kalóriák elleni küzdelemről szólt. Az édesanyám eltüntette a mérlegeket az otthonunkból. Nem tudtam koncentrálni az iskolában, folyton fáztam, még nyáron is melegvizes palackra volt szükségem” – emlékezett vissza Brudenell. A lány édesanyja tavaly júliusban elvitte egy pszichiáterhez.

Amikor gyermeke rálépett a mérlegre, ami 38 kilogrammot mutatott, rájött, hogy komoly gondok vannak. „Az anyukám nagyon megdöbbent. Túlságosan kimerült voltam ahhoz, hogy sírjak. Az iskolában sem teljesítettem túl jól, és otthon sem volt könnyű a helyzet, mivel az édesanyám nagyon aggódott értem. Elviselhetetlen volt a köztünk lévő feszültség” – nyilatkozta Lauren Brudenell, aki ezután végre rászánta magát arra, hogy változtasson a dolgokon. „Nem akartam több fájdalmat okozni a családomnak” – tette hozzá a lány, aki befeküdt egy olyan intézetbe, ahol étkezési zavarokkal küzdő embereket ápolnak.

„Eleinte elborzasztott a gondolata annak, hogy híznom kell. Családi fotókat raktam az ágyam mellé, így akárhányszor kétségeim támadtak, rápillantottam a képekre, amelyek emlékeztettek arra, hogy miért is szeretnék jobban lenni. A testvérem, Ellie szerette volna, ha részt veszek a 16. születésnapja alkalmából rendezett bulin, és emiatt nagyon elszánt voltam a súlygyarapodást illetően” – mondta Brudenell, aki sikerrel teljesítette a tervet, hízni kezdett. „Az édesanyám volt a támaszom, nélküle nem javult volna az állapotom. Kemény harc volt, lépésről lépésre haladok” – tette hozzá a lány, aki most 50 kilót nyom.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek