OFFLINE

1,2 milliárd forint a világ legdrágább ágya

2011. február 3., csütörtök 08:31

Stuart Hughes liverpooli tervező célja, hogy minden létező tárgynak elkészítse a luxusverzióját. Legutóbbi munkája egy franciaágy, amelyet a Hebanon nevű céggel készített közösen, és négymillió fontba kerül, vagyis valamivel több mint 1,2 milliárd forintba. Az ágy teljesen kézzel készül, 107 kiló 24 karátos aranyat használnak fel a díszítéséhez, az ágy váza gesztenyefából, a hajlított részek kőrisfából készültek. A baldachin tetejének díszítései cseresznyefából vannak, a fejtámla párnázott bőr. A fejtámlát a vevő kérésére különféle drágakövekkel, gyémánttal díszítik. Összesen két ilyen ágy készül majd el, így a megrendelőknek attól sem kell tartaniuk, hogy valamelyik ismerősüknél ugyanilyenbe botlanak majd bele.

swns bexpensive bed 010049423

Az ágy egész olcsónak mondható Hughes egy másik termékéhez, a luxusakváriumhoz képest, amit 3 millió fontért, nagyjából egymilliárd forintélt árul. Az akvárium közel hetven kiló 24 karátos aranyból van, amin vékony mamutagyar-borítás található.

A tervező az élet minden területén szeretne luxustárgyakat kínálni, így például aranyberakásos iPadet is lehet tőle rendelni, a csúcsverzió, amin az Apple logója gyémántból van kirakva, öt font híján háromszázezer fontba kerül (kb. százmillió forint).

De ugyanennyiért vehetünk tőle 2,5 kiló 22 karátos aranyból készült Nintendo Wiit is. Ehhez már csak egymillió fontot (kb. 320 millió forint) kell hozzátenni, és akkor már a 22 karátos aranyból készült, 75 drágakővel kirakott, aligátorbőrrel keretezett húszkilós tévé is megvan.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta