Egy brit McDonald’s-ból kitiltották a tréningruhás bunkókat

Scott Wilson igencsak meglepődött, amikor a minap egy leylandi gyorsétteremben szeretett volna enni – írja a Telegraph. A személyzet ugyanis nem volt hajlandó kiszolgálni arra hivatkozva, hogy nem elég elegáns az öltözéke. Az asztalosnak tanuló fiatalember 15 perccel később öltönyben, nyakkendőben tért vissza a McDonald's-ba, és akkor végre megkapta a menüjét. „Nagyon kiborultam, nem hagyhattam annyiban” – nyilatkozta Wilson.

000 Was3468039

Mint kiderült, a gyorsétterem személyzete csupán az előírásokat követte, a szabályok szerint ugyanis ebben az egységben este hét után nem lehet kiszolgálni azokat a 18 év alatti fiatalokat, akik melegítőben térnek be hozzájuk. Rachel Hilliker, az étterem egyik vezető beosztású munkatársa a Telegraphnak elmondta, az utóbbi pár hétben több fiatalokból álló csoport okoz nekik fejfájást. „A személyzetet megfenyegették, azt mondták, hogy megkéselik őket a munka után” – tette hozzá. Ezek a problémás bandák jellemzően tréningruhában járnak, miattuk tiltották ki a sportos öltözékű fiatalokat az étteremből.

Wilson nem az egyetlen fiatal, akinek nincsen ínyére, hogy át kell öltöznie mielőtt betérne egy gyorsétterembe. „Egy kalap alá veszik a fiatalokat, és ez nem fair. Nem éreztem azt, hogy szívesen látnának minket, ezért nem helyben ettük meg az ételt” – mondta Scott Wilson, akit főképp az dühített fel, hogy egy huszonéves férfit, aki ugyanúgy volt felöltözve, mint ő, azonnal kiszolgálták. Nigel Dunnington, az ominózus étterem vezetője elnézést kért a fiútól, de egyúttal azt is leszögezte, hogy a problémás vevőknek nem kegyelmeznek, és a helyi rendőrökkel közösen próbálják megoldani a helyzetet.

Nemcsak a McDonald's az egyetlen olyan cég, amely öltözködési szabályokat vezetett be a vásárlók/vendégek részére. 2010 februárjában Danielle Lloydnak, egy brit glamour modellnek volt egy kis kellemetlensége amiatt, mert az az egyik essexi Tesco Express alkalmazottjai márkás melegítőjét pizsamának nézték, és emiatt nem akarták beengedni az üzletbe. Pár nappal korábban egy fiatal édesanyának volt hasonló élménye egy walesi áruházban. Itt a bejáratra ki is volt függesztve, hogy mezítláb és pizsamában tilos a belépés a többi vásárlóra való tekintettel.

Oszd meg másokkal is!
Mustra