OFFLINE

Jennifer Lopez Psota Irén-jelmezben vásárolt

2011. január 8., szombat 08:26

Az énekesnőt a Las Vegas-i Ceasars Palace-ban kapták le a fotósok, amint napszemüvegben és fejkendőben vásárolt. Lopez fejkendője meglepően hasonlít Psota Irén örök viseletére. Ahogy korábban írtuk, a New York Times szerint a turbán megint divatos lett, a fejkendő pedig könnyen lehet, hogy ennek az extra könnyített változata lesz.

A turbánnal szemben ugyanis millió érv szól a fejkendő mellett. Mint írtuk, a turbánt a divatbloggerek túlságosan jelmezszerűnek tartják, és nem is értik, hogyan lehet újra népszerű. A fejkendőben viszont szinte semmi feltűnő nincs, a létező legegyszerűbb viseletnek tűnik, nem véletlenül hordták gyakran rocksztárok is, például Axl Rose.

Caroline Reynolds divattörténész szerint a turbán alapvetően világi és tanult nőt jelképez. A fejkendő esetében ezzel sincs probléma, mivel rocksztárok, motorosok is előszerettel viselték, ezért ez könnyen összekapcsolódhatott a szabadság, a függetlenség zavaros fogalmaival, valamint a sörivással. A tanult nő csak megriasztja a férfiakat.

A cikkben turbán elleni érvként szerepel az is, hogy esetleg politikai állásfoglalásként is értelmezhetik egyesek. A fejkendővel szerencsére ilyen probléma sincs. Ugyan ha nem zabolázatlanságot, akkor mit képviselne valaki, akin fejkendő van? Legfeljebb annyit foghatnánk rá, hogy sok ifjúsági regényt olvasott és kalandfilmet nézett, amikben hemzsegtek a kalózok.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta