OFFLINE

Lady Gagával a címlapon a legkelendőbb egy magazin

2011. január 6., csütörtök 09:19

A tavalyi év igazi diadalmenet volt Lady Gaga számára, és azoknak is csurrant-cseppent valami, akikhez akárcsak egy címlapfotó erejéig köze volt. Az Audit Bureau of Circulations adatai szerint az extravagáns énekesnő 2010-ben óriási sikert aratott címlaplányként is, ugyanis azok a magazinok, amelyeken az ő fotója díszelgett, elég kelendőek voltak. A Rolling Stone magazin júliusi száma, amelynek címlapján Lady Gaga egy fegyverrel pózol, szeptemberig bezárólag a kiadvány egyik legtöbb példányban eladott száma volt 2010-ben, összesen 245 ezer darab kelt el belőle, ami háromszorosa a tavalyi átlagnak.

A Cosmopolitan áprilisi száma Lady Gaga főszereplésével 1,7 millió példányban kelt el, és október végéig bezárólag ez lett a legjobban fogyó lapszáma a kiadványnak. A Vanity Fair szeptemberi számát, amelynek elején természetesen a különc híresség szerepel, 450 ezren vették meg, és ezzel novemberig a második legjobban teljesítő lapszám volt, nyolcezer példánnyal megelőzve az átlagot. Az Elle januári száma, amelynek természetesen Lady Gaga volt a címlapján, az októberig tartó időszakban a harmadik legkelendőbb lapszám volt. Bár Rihanna nem tudta überelni kolléganőjét, a WWD szerint azért ő is elég jól teljesített tavaly.

A 2010-es év  legrosszabb címlaplánya Taylor Swift lett. Az áprilisi Elle, amelynek ő volt a címlapján, októberig bezárólag a legkevésbé kelendő száma volt a kiadványnak; hatvanezerrel kevesebben olvasták, mint általában szokták. Swift a Glamour magazinnak sem hozott szerencsét, a novemberi kiadás ugyanis a második legrosszabbul teljesítő lapszám volt, a júliusi Marie Claire októberig pedig a harmadik legkevésbé kelendő száma volt a magazinnak. Blake Lively, a Gossip Girls című sorozat szereplője sem volt túl hálás téma a divatmagazinok szempontjából. Az Esquire magazin vele foglalkozó kiadása legrosszabbul teljesítő száma volt a kiadványnak októberig, és a júniusi Vogue sem könyvelhetett el túl nagy sikereket. Igaz, a trendnek némileg ellentmond az, hogy az októberi Allure, amelynek ő volt a címlapján, a maga 196 ezer eladott példányával a legkiemelkedőbb száma volt a magazinnak tavaly.

Ingadozó volt a teljesítménye Jessica Simpsonnak, aki a Lucky magazinnak szerencsét hozott, a Marie Claire-nek viszont nem. A Hills című valóságshow egykori főszereplője, Lauren Conrad címlaplányként kedvezően befolyásolta a Glamour eladásait, a Seventeen magazin azonban utólag már bánhatja, hogy őt kérte fel. A Vogue nem sokat kaszált azzal, hogy a novemberi szám címlapjára Anne Hathaway fotóját rakta, az InStyle esetében azonban fordított volt a helyzet.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.01.06 09:36:45Sziklaöklű Dzsó

  Színvonalas cikkekkel próbálkoztak már.?

 • 2011.01.06 11:11:33Cortezcos

  azért az gáz és egyben vicc is, hogy az embereknek ugyanazt hányszor lehet eladni..... ezt a stílust és minden ehhez hasonlatos dolgot amit Gaga csinál már egy bizonyos Madonna a 80-90-es években lepörgette...... az meg egyenesen botrányos, hogy Michael Jackson zenei munkásságához kezdik hasonlítgatni ezt a nőt. Minimum nevetséges hozzáállás.....

 • 2011.01.06 12:04:50Raszputyinka

  Neki tényleg a legjobbak,bár a Vanity Faires nekem nem kedvenc.
  De a gépfegyveres szerintem zseniális!

 • 2011.01.06 13:20:38verdfc

  tényleg vicces, mert sokkal jobb jackónál

 • 2011.01.06 13:51:04caesarj

  Bakker! Ez a Gaga retusálva is szörnyű hogy nézhet ki anélkül....

 • 2011.01.06 14:43:42Cortezcos

  verdfc...

  aha...és meséld el már, hogy miben? Mert a zeneiparnak ninc solyan ága amiben jobb lenne Michael Jacksonnál.. de nem csak hogy nem jobb, de a lába nyomába nem ér. Szóval várom az érveidet....

 • 2011.01.06 16:43:25atrazin

  Dzsekó énekes, táncos, részben dalszerző volt.
  Gaga, énekes, táncos, 100 %-ban dalszerző és zenész.
  Dszekó hangszeres tudása kimerült a csettintgetésben, meg az érhetetlen szavakban úgymint:
  csakahúúúú
  hííhiiii
  dzsakúma háhááá
  Mondjuk ebben Gaga se rossz:
  Rara rahha há, roma rahhaha

 • 2011.01.06 16:59:26Kivy90

  Tudjátok mit találok én felettébb szórakoztatónak? Azt, hogy idejöttök és savazzátok, közben ti ugyanúgy hallgatjátok és látjátok....Több százmillió rajongója van az egész világon, senki nem fog odafigyelni arra amit 10 ember mond, és bevallottan ő sem pocsékolja az idejét arra, hogy meggyőzzön bárkit is, hogy jó amit csinál, mert magasról sz*rik rá, hogy ki mit gondol róla. Ennyi.
  Amúgy meg zseni a csaj zeneileg....a dalszövegei ott vannak a topon, ja és egy világslágert alias Bad Romance 2 óra alatt hozott össze a turnébuszban két koncert között. Csináljátok utána, és akkor majd figyelni fognak rátok is. Amúgy meg sztem nem rossz csaj...... 21/N

 • 2011.01.06 17:08:44Mahdia

  2011.01.06 16:43:25atrazin

  "Dzsekó" hangszeres tudása kimerült a zongorázásban és a dobolásban.

  Gaga tudása kimerül az utánzásban. Öltözködésben Grace Jones, image-ban Madonna, műfajban a 90'es évek eurodance vonulata kicsit felturbózva, mai ízlésre hangszerelve, piárgépezetben pedig Michael Jackson, és az eleinte mókásnak tűnő irreális életvitelről szóló hülye hírek valszű pár év múlva nála is átcsapnak majd a média folyamatos mocskolódásába, mert világsztárt a földbe tiporni pont olyan jó érzés a közönségnek, mint az egekbe emelni.

  De Gagának sosem lesz Thrillere (még hasonlója sem)

 • 2011.01.06 17:32:41kieltribi

  mi van?mi van?
  kit erdekel a külsö amikor a zene tökeletes.
  számomra szimpatikus hogy gaga nem plasztikáztat. es paris hilton sem.ök igazán megtehetnek,de ök elfogadják magukat.

 • 2011.01.06 17:35:15kieltribi

  egyebkent a bugyuta thrillert nem nehez überelni.

 • 2011.01.06 17:46:38Cortezcos

  Mahdia: Köszönöm, hogy nem nekem kellett ezt leírnom. :) annyi kiegészítést tennék, hogy Lady Gaga 5 év múlva már a süllyesztőben lesz, hiszen semmi újat nem hozott a showbizniszbe,hiszen előtte már mindazt megcsinálták amivel most haknizik.
  Atrazin: Gaga táncos? röhögnöm kell ne haragudj.. az pedig a te "fogyatékosságod", hogy Michael Jackson-t bármilyen szempontból is ehhez a nőhöz méred.Értem Én hogy rajongó vagy.... a suzukit is sokan szeretik, de mégis csak a Ferrari az autó. A nagy zeneszerző Gaga mit tett hozzá (újdonságot, mást) a popiparhoz ami eddig nem volt? Segítek.... semmit.

  kieltribi: és ebből mi következik? :)))
  Kivy90: több száz millió rajongó? :) na ne túlozzunk.... jó amit csinál, de ne nevezzük már zseninek :))) Hol van Ő ahhoz? Majd ha 50 évesen még mindig több millió rajongója lesz, eladad 780 millió albumot, megdönt szinte minden létező zenei rekordot, meg lesz tizenvalahány Grammy díja, akkor majd beszélgethetünk ki zseni és ki nem..... addig vicckategória.

 • 2011.01.06 17:51:57Cortezcos

  kieltribi... azért azt figyelembe se vedd, hogy a mai rnb, hip-hop és pop sztárok 95 %-ának a Thriller maga a mestermű, az alap, az inspiráció... zeneileg, tánckoreográfiailag.... Lady Gaga-nak is.... de azért ne bánkódj..:)

  ebből az (1)albumból 140milliót adtak el.... Lady Gaga ha 194 évig élne se jutna el a feléig sem.... tudod miért? Mert semmi nem inspirálja a széles tömegeket, hogy egy már hallott, látott stílust újra megvegyenek.. még ha új köntösben van.

 • 2011.01.06 18:23:46Kivy90

  A tizenvalahány Grammy díjból már van neki van 8, és most újabb 6 kategóriában jelölt, ha rákattintasz jútyúbra a videóit összesen egy egész milliárdan kuksizták meg csak jútyúbon. A Grammy amúgy se sokat számít amikor Beyoncé Halo c. számát megint jelölték pedig messze nem 2010-es vagy 09-es ^^ De különben minden stimmel. :-))))

 • 2011.01.06 18:35:21Cortezcos

  Ne haragudj, de miről beszélsz? A Grammy nem sokat számít? :-DD Lol tényleg nem, csak a világ legrangosabb zenei elismerése. Ha valamit állítasz legalább nézz már utána. Lady Gagának mindösszesen 2 (kettő) db Grammy díja van. A többi maximum jelölés. De vegyük a második legrangosabbatat az American Music Awardsot. / jelölésből összesen 1-et hozott el. szép teljesítmény,de koránt sem egetrengető főleg egy olyan előadótól aki nagy valószínűség szerint most van a toppon. Igen, amúgy minden stimmel, hogy max egy "agyonhypeolt" celep bohócruhában.... de elismerem, hogy olykor szórakoztató, de semmiképp sem egy "Hall of Fame....." kategória

 • 2011.01.06 18:44:22Cortezcos

  és még annyi, hogy javaslom áttekintésre az alábbit minden olyan személynek, aki bármilyen módon is hasonlítgatni szeretné Gagát mondjuk Madonnához vagy Michael Jackson-hoz, főleg abból a szempontból, hogy Gaga most itt mindent vivő. Azt az érvet nem lehet elfogadni, hogy Gaga még csak 24. Mert itt be is fejezi... ezzel amit bemutatott már tö bbet nem lehet kihozni. Most van a csúcson...
  Jó böngészést..
  MJ:
  [link]

  Madonna:
  [link]

  Gaga:
  [link]

 • 2011.01.06 18:45:42Kivy90

  Mit akarsz tőle úgy mégis??? 3 éve van ezen a pályán intenzíven, váltsa meg a világot???? Amúgy a Grammy-t szakmai zsűri dönti el ami sokszor, nagyon sokszor nem egyezik az emberek véleményével.

 • 2011.01.06 18:56:22Cortezcos

  azt nem érted meg hogy nem fogja megváltani a világot mert nincs mivel megváltania. Igen, szakmai zsűri dönti el épp azért, hogy pl Joe vagy Mary mert épp tetszik neki Buckó Mackó ne kerüljön még jelölésre sem egy ilyen rangos eseményen. De mindegy is a lényeg az, hogy Lady Gaga pop történeti jelentősége és a zeneiparra gyakorolt hatása elenyésző, mondhatni a nullához közelít. Attól még szórakoztató és élvezetes, de nem mérvadó.Több évtizedes távlatból már nem is fog látszani. szeretheti több millió ember. De mondjuk nem nehéz kitűnni egy olyan közegből ahol az új generáció képviselői közül senki sem egy nagy egyéniség. Nézd meg, hogy Madonnának és MJ-nek milyen kortársai voltak. Stevie Wonder, Tina Turner, Freddy Mercury,Prince, Cher stb.... hol vannak iylenek manapság? Egyet nem tudsz mondani....

 • 2011.01.06 19:07:44Mahdia

  2011.01.06 17:32:41kieltribi

  Igazából teljesen irreleváns, hogy neked személy szerint tetszett-e a Thriller, avagy sem. Ez az album mind a mai napig meghatározza a könnyűzenét, ráépült egy egész tv csatorna (A Music Television ugyanis akkor futott fel, amikor Michael Jackson elkezdett rengeteg pénzt és energiát ölni a videoklipkészítésbe, amivel gyakorlatilag új műfajt teremtett és az ő hatására készítettek a pályatársak is igényesebb videókat. Volt idő ugyanis, amikor az MTV-n videoklipeket sugároztak, nem pedig valóságshow-kat, mint manapság...)
  Gagával az a baj, hogy az eszköztárában szereplő összes kellékkel már a születését megelőzően is éltek a popzene nagyágyúi.
  Egy újszülöttnek persze minden vicc új, de sajna mi már 20-30 éve is láttunk 15 perces videoklipeket, zombikat, csúcsos melltartót, hülye bulvárhíreket reklámcélból, gigaturnét, szédült rajongótömeget, stb...
  Azok, akik ezekkel az eszközökkel ELŐSZÖR éltek, ÚTTÖRŐK voltak, akik sokadjára, azok pedig UNALMASAK.
  Nem az a kérdés, hogy Gaga hány Grammyt nyer vagy hány albumot ad el. Viszonylag gyenge pályatársak között félszeműként uralkodni nem olyan nagy dicsőség. Ennél sokkal érdekesebb, hogy tud-e valaha is bármilyen újdonságot felmutatni ezen a pályán, vagy örökre csak a nagyok nyomában fog kullogni.

 • 2011.01.06 19:09:44Mahdia

  Off:
  Cortezcos minden szavával egyetértek!

 • 2011.01.06 19:24:55Cortezcos

  OFF:Mahdia... a tiedet pedig "kikopiztam", mert dióhéjban a lényeget és a sarokpontokat jobban megragadtad mint én... késöbbi felhasználásra jó lesz mint ütős érv. :)

  ON: apropó giga turnék vagy Gagaturnék...:) Én még nem láttam ezt a nőt 100-120ezres stadionokat megtölteni. Ez is fura. Amúgy van egy lista hogy melyek voltak az év leglátogatottabb és legjövedelmezőbb turnéi. Hogy hogy nem az első háromban sincs bent Gaga. 1Bon Jovi, 2. U2, 3. AC/DC.... na ez a mérvadó nem az hogy a jutubon hány fikaevő tini kattintott rá egy klipre... MJ 2009-es meg nem tartott koncertjére másfél óra alatt kelt el 1.millió jegy.... (!) Gaga 2010-ben 122 showt adott világszerte és csak 101 volt teltházas, miközben Ő most a full full celeb....

 • 2011.01.06 19:45:19Mahdia

  Cortezcos

  Köszi:)

  On: Hát, talán a világ is változott azóta... Lehet, hogy a mostani tinikben nincs akkora bálványozási hajlam, mint a korábbi generációkban. De az is lehet, hogy csak egyszerűen nincs senki, aki beindítaná őket. Őszintén szólva megértem, én sem rúgnám ki a falat a helyükben egy Justin Biebertől, Selena Gomeztől, Katy Perrytől, Ushertől... Ebben a felhozatalban még tényleg Gaga a legjobb, de milyen állati szar már ez a felhozatal???
  A listád alapján teltházzal a mind mai napig csupán a "régiek" dolgoznak, ergo nincs utánpótlás. A 80'as évek sztárjai viszik a hátukon a műfajt, amíg kedvük/lehetőségük van csinálni, aztán kifújt az egész.:( Pedig nagyon jó volna egy kis vérfrissítés...

 • 2011.01.06 21:13:15Cortezcos

  Gaga a legjobb ebben a felhozatalban. De azzal tűnik ki, hogy épp a legütősebb PR gépezet dolgozik rajta nagyon erőltetetten. Szegénykém már nem tud mit felvenni hogy überelje az előző gönceit.Ki rúghatná ki a falat? Sztem senki pedig Justin Biebert nézik a legtöbben a youtube-on... :-)) Pl Selena Gomezről azt sem tudom ki.... biztos én vagyok a hibás. Vérfrissítésnek én még reménykedtem pl Justin Timberlake-ben, de Ő is már túl van a horizontján. De Ő sem volt eredeti.... Reménykedem abban, hogy már megszületett az új pop király, de nem lesz könnyű dolga fellépni arra bizonyos szintre.... sőt megfejelni még.

 • 2011.01.06 23:05:21Mahdia

  Cortezcos

  Ha nem tudsz Selena Gomezről semmit, akkor örülj neki;) Szándékosan nem linkelek tőle, mert bár nem egy rossz csaj, de olyan sekélyes és mű zenét produkál, hogy azzal büntetni lehet...
  Hát, én Justin Timberlake-ben sem láttam meg a szikrát. Őszintén szólva engem nagyon idegesít(ett) a nyávogása, a tánctudása pedig jobban emlékeztetett a 80'as évek Jane Fonda-féle aerobic őrületére, mint a Moonwalkra, de persze ez csak egy vélemény. Mondjuk nálam az N'Sync-béli szereplése sem volt egy jó pont.
  A mostaniak közül talán Christina Aguilerát tudnám kiemelni, bár ő sem túl eredeti, és a koncertjei sem mennek igazán, de neki legalább jó hangja és elég intenzív színpadi jelenléte van. Férfi előadók terén passzolok...

 • 2011.01.07 09:11:35atrazin

  Thriller
  Szerző: Rod Temperton
  Dzsakúma háhhaá.
  Nálam megfér a Dzsekó mellett Lady Gaga, Iggy Pop, és Loreena Mckennitt.
  Korlátoltak ugyan így utasítottak le Dzsekót 30 éve.

 • 2011.01.07 12:14:09énis

  Madonna azért tudott kitűnni a kortársai közül, mert egy kurva nagyot ribanckodott/sokkolt show néven a színpadom, nulla hanggal, ami ma már annyira nem eladható lévén, hogy a legtöbb énekesnő ribanckodással adja el magát azóta, mert énekelni azt szintén nem tud, de ma már az embereket sem sokkolja a sok szenny, így Gagának nehezebb a helyzete..

 • 2011.01.07 13:36:49Cortezcos

  énis: nehezebb? Mert....? talán nem a kurválkodással kéne nagyobbat dobni nem lehet? :-)Valami új vagy más nincs? félek nála nincs..

  atrazin: Mi az a dzsakuma? Meg Dzseko? autoimmunbetegséged van és megtámadta az idegközpontjaidat? Rod Temperton... azt sem tudod miket írogatsz, csak valamit láttál amiről azt hiszed,hogy most húú de informált vagy mert ránéztél a google-ben....és aztán bedobod. Mit akarsz ezzel bizonyítani? Azt hogy A Thrillert nem MJ írta. És? nem Ő írta. Viszont írt több tucat olyan számot ami zenetörténeti mérfölkőnek számít. Van azon az albumon más is nem csak a Thriller kiskalács... biztos az is meglep majd ha elmesélem neked -csak hogy képben legyél-, hogy pl egy bizonyos Elvis Presley legynagyobb számai sem Elvis szerzeményei....Na most mi mi lesz? :-) Lady Gaga maga írja? melyiket bogaram? Mert a Bad Romance-ben is "csak" társszerző, a Telephone-ben meg konkrétan rajta kívűl 4-en (!)jegyzik a dalt. A Just Dance-et pedig Akonon keresztűl, RedOne jegyzi még. RedOne, Akon és főleg Darkchild Jerkins az aki az ész az égész projektben. Gyanítom Gagával csak leforgatják és elénekletetik.... sztem ebbe nyugodtan törödj bele és a táncdalénekes szerző mitoszodat Gagáról oszlasd el..:-)
  30 éve MJ-t nem ismerték el? Ne röhögtess.... 5 éves kora óta elismerték minden szinten....

 • 2011.01.07 13:41:46Cortezcos

  Ja és még valamit. Nem Gagát utasítom el, mint "korlátolt". Hanem azt a téves és újabban vicces felfogást némelyektől, akik egylapra karják hozni ezt a "percemberkét" mondjuk MJ-vel, Madonnával, vagy ezekkel nagyságokkal.... egyébként ha elolvastad volna a hozzászólásokat nagyon szépen és részletesen leírták már, hogy Gaga miért nem újító, üttörő a popzenében.... ha megérted örülök, ha nem az a Te bajod.

 • 2011.01.07 14:21:23Mahdia

  énis

  Én aztán igazán nem vagyok egy nagy Madonna fan, de azért a helyzet az, hogy sokan kurválkodtak előtte (és kurválkodnak azóta is) a színpadon nulla hanggal, mégsem lett belőlük Madonna. Persze lehet, hogy a csaj csak jó helyen volt jó időben, de lassan 30 éve őrzi is a pozícióját, amit nehéz csak a vak véletlennel magyarázni.

  atrazin
  Nem értem igazán, hogy miért pörögsz most azon, ki írta a Thriller című számot. Azt várod, hogy felsoroljunk úgy 40 ismert számot, amit Michael Jackson maga írt? Miért? Akkor megszereted majd? Egyébként pl. a Billie Jeant ő írta, ha már a Thrillert emlegetted (ami egy album, tehát nem csak egy szám van rajta...)
  Senki nem utasította el Gagát, ha neked ez jött le, akkor komoly gondok vannak a szövegértelmezéssel.
  Ami azt illeti, éppen hogy Te írsz roppant korlátolt módon. Ha nem az eseted Michael Jackson, akkor írd azt, de ne vitasd a zenei munkásságát, mert csak kiröhögteted magad.
  Én pl. a Beatlest utáltam, de soha eszembe se jutna megkérdőjelezni a könnyűzenére gyakorolt hatásukat.
  Majd ha Gaga is gyakorol bármilyen MARADANDÓ hatást a műfajra, akkor őt is elismerik majd, ne aggódj. Maximum az ilyen atrazin juniorok fogják fikázni, akiknek a szar se jó, mert büdös...:)

 • 2011.01.07 16:03:54badabing

  [link]!/photos/86143/1

  ez volt a legjobb szereplése: Vogue Homme/Japan címlap
  Gaga vs Terry Richardson

 • 2011.01.10 16:30:42atrazin

  Mahdia: Tutira idősebb vagyok nálad, de valószínűleg Cortezcos-nál is.
  Eredeti Dzsekó lemezből is többet tulajdonlok, mint az itt megszólalók az is valószínű. Véleményt nem nyilvánítok, mert a jelenből szinte képtelenség megítélni valakinek a hatását.
  10 év múlva kiderül. 25 éve simán azt Cindy Lauper tűnt az eredetibbnek és érdekesebbnek Madonnával szemben.
  Ezen felül van több tucat olyan zenekar aminek a kult státusza inspirálta a mainstream zenészeket.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta