OFFLINE

Elszoktunk a méretre szabott ruháktól

2010. november 26., péntek 15:12

Stumpf Imre divattervező bemutatóját a Szépművészeti Múzeumban rendezték, és már a show elején felhívták a figyelmünket a méretes szalon kifejezésre. Állítólag sokan azt gondolják, hogy itt termetesebb emberekre készítenek ruhákat. Ön például tudta, hogy ez nem így van?

Stumpf Imre már évek óta készít méretre alkalmi, elegáns viseleteket női megrendelőinek, a bemutatót követően is megerősítette, hogy valóban előfordult, hogy valakit fel kellett világosítania arról, hogy mekkorát tévedett. "Itt tartunk" - jegyezte meg szomorúan a tervező, akinek egyébként az a fő célja, hogy megismertesse az emberekkel a hétköznapi eleganciát.  "Kicsi a piac, és az emberek teljesen elszoktak a méretes ruházkodástól. Hosszú idő az, amire visszaszoknak, és egyáltalán megértik, hogy miről van szó" - tette hozzá a tervező.

"Más tervezőkkel ellentétben nem úgy indulok neki, hogy ideológiákat gyártok, hanem inkább formába öntöm a gondolataimat" - mondta a tervező, aki szerint ugyan léteznek báli ruha trendek, de mivel méretes szalonja van, ezért bizony a divatos színek, formák, anyagok használatánál fontosabb az, hogy mi felel meg az ügyfél személyiségének, alkatának. "Hiába nagyon divatos egy szín, ha az a megrendelőnek nem áll jól, nem venné fel. A mi esetünkben a trendeket egy kicsit rugalmasabban kell kezelni" - folytatta a tervező, aki szerint van, akinek azért fontos, hogy varrasson, mert a konfekcióméretek nem felelnek meg az alkatának, van, aki igényei miatt dönt így, szereti, ha foglalkoznak vele. "Azért jó, hogy vannak előre elkészített ruhák, amiket vagy egy bemutatón vagy egy szalonban meglát, mert amit kiválaszt, abból már fel tudom mérni, hogy milyen az ízlése, mi az, ami tetszik neki" - nyilatkozta a tervező, aki korábban a Velvet Arca lányait is kisegítette ruhákkal, amikor az Operabálba készültek.

És hogy mikor érdemes varratni és mikor kölcsönözni? "Akinek sűrűn kell olyan eseményekre, helyekre járnia, ahol ilyen öltözékekben kell megjelenni, annak valószínűleg van egy komoly ruhatára, aminek darabjait tudja variálni. Aki csak egy-egy alkalomra szeretne ruhát, az valószínűleg jobban jár, ha kölcsönöz. Bár ez azért rizikós, mert nem biztos, hogy talál az alkatára illőt. Így szerintem érdemesebb varratni ruhát. Abban sem vagyok biztos, hogy annyival kevesebb egy kölcsönzési díj" - tanácsolta Stumpf Imre. Önnek tetszik a tervező méretes kollekciója?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.11.26 15:57:43mrssolis

  Vannak köztük nagyon szépek. A zöld bársony nagy taft masnival, a halványlila nadrágkosztüm, a fekete, hátul húzott rátéttel, vagy a bordó tollas.
  Ezeket mind felvenném.

 • 2010.11.26 17:47:52la luna

  Nekem mind nagyon tetszik.

 • 2010.11.26 18:13:25neccharisnyás útonálló

  Gyönyörű, stílusos, nőies fazonok. Szívesen hordanám bármelyiket.

  Egy varratott ruhám van, egy fekete estélyi. Valahogy a konfekcióruhák szabászai sok embert kihagynak a potenciális célközönségükből. Így keresnem kellett egy varrónőt, aki szerencsére, egy kölcsönzés töredékéért készítette el, olyan fazonúra, ami illik az alakomhoz, olyan anyagból, ami egyszerre esztétikus és praktikus.

 • 2010.11.26 18:27:35silberstein

  Unalmasak, sajnos.

 • 2010.11.26 21:31:19Esrohnoil

  Méretes ruhák az igaziak! Nem a manapság divatos méret nélküli, amit ugyanúgy ajánlanak a 40 kg-s, és a 70 kg-s nőnek is. Baromira nem fog egyformán állni nekik!

 • 2010.11.26 22:30:33hurkatona

  szánalmasak

 • 2010.11.26 22:42:07nesze_neked

  Nekem volt azért közötte ami nagyon tetszett. Aki megteheti, hogy ilyen ruhákat hord, hajrá. Nekem marad sajna a piacon található 1 féle méretes

 • 2010.11.27 14:51:19Müszijő Csirke

  Nocsak,egész normális kollekció.Lehet, hogy HETERO:D?

 • 2010.11.27 21:11:08Animacs (a Tyne folyó déli partja)

  nekem meg ingyen varrónőm volt a nagymamám személyében, amíg még élt, és bírta:((

  az mind különleges, egyéni, méretre szabott ruha.

 • 2010.11.27 22:18:20Réka ‎

  Animacs: nekem is :)) Isten nyugosztalja őket!
  A ruhák nagyon szépek, már az Operabálos képeken is felfigyeltem arra, hogy szinte csak a 'velvetes' csajokon volt ízléses, normális ruha, a celebek ízléstelenül és közönségesen öltözködtek, szinte kivétel nélkül.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta