Mi lesz egy autó és egy hűtőszekrény szerelemgyereke?

A kanadai Adrian Johnson építész egy időben profi snowboardozó volt, de visszavonulása után 2006-ban egy hirtelen ötletnek köszönhetően bútorkészítő lett belőle.

Forrás: Fridgecouch.com, klikk a többiért
Forrás: Fridgecouch.com, klikk a többiért

Johnson 2002-ben vonult vissza, 26 évesen, miután két olimpiára sem tudta magát kvalifikálni. A snowboard kiesésével viszont rengeteg energiája szabadult fel, amit sokáig nem tudott lekötni. Végül 2006-ban megváltozott valami, amikor Johnson szabadtéri esküvőjéhez szeretett volna néhány frappáns kerti bútort. "A freetowni roncstelepen voltam, amikor megláttam azt a csodálatos BMW ülést, a létező legszebb meggyszínű huzattal. A kocsik első ülései általában elég viseltesek, de a hátsó ülések szinte mindig épek. Ez indította be a fantáziámat" - mesélte Johnson a South Coast Todaynek.

A férfinek az az ötlete támadt, hogy újat és szépet hozzon létre régi és szép kidobott dolgokból. "Elmentem a mattapoisetti szeméttelepre, és találtam egy zöld hűtőt az 1970-es évekből, amelyikbe néhány centi híján tökéletesen beleillett a BMW hátsó ülése" - mondta a férfi. "Rengeteg hűtőgép és autó végzi roncstelepen. Nagyok, nehezek, újrahasznosíthatatlan termékek, amelyeket ráadásul rövid ideig is használunk. Fel lehetne persze használni újból, de arra fordítjuk az energiát, hogy összetörjük, összeolvasszuk ezeket. De egy ilyen ötlettel, mint ez, máris sikerül egy dologból egy pillanat alatt egy egészen másikat létrehozni" - fejtette ki ötletét Johnson.

Így indult Johnson új hobbija a hűtőkanapék készítése kiszuperált hátsó ülésekből és régi hűtőszekrényekből. Persze nem olyan egyszerű a dolog, hogy csak simán bevágja a felborított hűtőbe az üléseket. Gondosan megerősíti a hűtőszekrényeket fémmel, a túllógásokat faburkolatokkal teszi esztétikussá, fúr, farag. Az elmúlt négy évben szabadidejében három csodásan kinéző hűtőkanapét gyártott le. Mindegyik a saját szórakozására, hiába jelentkezett már számos vevő.

A három elkészült darabot egyelőre megtartja, hogy bemutatókra tudja vinni őket. Egy kanapé nagyjából 60 óra munkával készíthető el, de az utóbbi két évben Johnson szünetet tartott, hogy felújítsa a lakását.

A hűtőgépeket még a szeméttelepen szétszedi, kipakol belőlük minden fölösleges alkatrészt, a veszélyes freont tartalmazó részeket elviszi a megfelelő telepre.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek