Emma Watson rövid hajjal kortalan

Emma Watson végérvényesen lecsatolta magáról Hermione Grangert, a karaktert, ami tíz éven keresztül meghatározta a jelenleg húszéves színésznőt. Watson egészen rövidre vágatta a haját, amit a lesifotósok meg is örökítettek, amikor szeptember 12-én megérkezett a Heathrow reptérre.

Watson már augusztus végén megszabadult korábbi, hosszú hajának nagy részétől, de a leginkább Agyness Deynre emlékeztető frizurától bő két hét elteltével megvált, hogy beálljon a már-már extrémen rövid hajúak táborába.

A kisfiúsan mosolygó Watson leginkább Jamie Lee Curtis teljesen kisimult verziójára hasonlít. De nemcsak a frizura emlékeztet a jelenleg 51 éves, a saját öregedésével megbékélt színésznőre, hanem az is, ahogyan Watson felöltözött. A szürke kardigán meg az állatmintás selyemsál nem az a kifejezetten fiatalos viselet.

Jamie Lee Curtis 2009-ben, az Avatar bemutatóján
Jamie Lee Curtis 2009-ben, az Avatar bemutatóján

Az egészen megfiatalodott Jamie Lee Curtis mellett Watson még az utóbbi időben kisség meghízó Sinead O'Connorra emlékeztet, még abból az időszakból, amikor az énekesnő sovány volt, szinte teljesen kopasz, és azt énekelte, hogy "nothing compares to you".

A Harry Potter színésznője jelenlegi külsejével tehát egyszerre hasonlít az ötvenéves Jamie Lee Curtisre és a húszéves Sinead O'Connorra, de ezzel még nincs vége. Eléggé hasonlít ugyanis Richie Richre is, az 1960-as évek óta népszerű borzasztó gazdag, kitalált kisfiúra.

A képregény-, majd rajzfilm-szereplő Richie Rich nagyjából 7-10 éves lehet, bár a legutolsó feldolgozásokban, a kilencvenes évek közepén Richie Rich már kamaszkorú volt.

Watson haja a fenti alakokon túl valahogy az egész 80-as éveket és a szintipopot is megidézi. Leginkább a Depeche Mode tagjait, de nehéz lenne megmondani, hogy kit. Leginkább olyan, mintha Dave Gahan és Martin Gore közös gyereke lenne, egészen bizarr.

Olyan kollégánk is volt, aki szerint a Lolka és Bolka egyik figurájára emlékeztet Watson rövid haja, de ezt már valószínűleg tényleg túlzás mondani. Az egyik tagnak fülig érő, fekete, a másiknak meg körülbelül öt szál haja van.

És önt kire emlékezteti Emma Watson ezzel a frizurával?

Oszd meg másokkal is!
Mustra