Élénk piros, halvány kék és metálos csillogás az ősz színei

A 2010 őszén az alapszínek mellett ebben az évben a homokszín, a lila, a halványkék, az élénk piros, és az olíva zöld mellett a metálos csillogásra kell készülnünk.

Homokszín

Aki eddig nem tette meg, sürgősen szerezzen be valamilyen homokszínű ruhadarabot, például egy kabát vagy blézer remek választás lehet. Michael Kors, Carolina Herrera, Gucci, Chloé, szinte minden cég kijött ilyen darabbal.

Lila

Ezen az őszön is visszatért a lila, abból is a gazdagok árnyalata, vagyis nem a fakók, hanem az ékkövekre emlékeztető színek. A lila leginkább ruhákon bukkan fel az őszi kollekciókban, a Burberry, Oscar de la Renta és a Mulberry is előrukkolt ilyen kreációkkal.

Metálosan csillogó

Az ezüst és a bronz ismét kelendő lesz, bár a tervezők általában a kreációikban nem ezekre a színekre fektetik a hangsúlyt, csupán felélénkítik vele az összeállítást. Persze vannak kivételek, a Louis Vuitton bronz összeállítást is beválogatott az őszi kollekciójába.

Olíva zöld

A military térnyerése után kézenfekvő volt, hogy ősszel ezt a színt is gyakran láthatjuk majd az üzletekben. Szerencsére azokra is gondoltak, akik nem csupán terepruhában gondolkodik, Jill Stuart és Louis Vuitton kifejezetten kellemesen oldotta meg az olíva zöld nőiesítését.

Halványkék

A kék azon árnyalata került elő, amit néha már nehéz megkülönböztetni a szürkétől. Ennek ellenére örülünk a világosabb színeknek. A Chanel, Tommy Hilfiger, Marc Jacobs, Gucci és a Louis Vuitton is bőven kínál ruhát ebben az árnyalatban.

Élénk piros

Várhatóan az idei szezon másik nagy kedvence – legalábbis nálunk – az élénk piros lesz. Szerencsére ezt a színt nem csupán élénkítésre használták, a tervezők nagyjából kivétel nélkül megálmodtak egy-egy teljesen piros összeállítást.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek